Coffee break
Se spune ca pauza de cafea isi are originea in secolul XIX in statul Wisconsin, cand un producator de tutun, Osmund Gunderson le-a intrebat pe sotiile norvegiene din cartierul unde locuia daca vor sa vina sa-l ajute sa sorteze tutunul. Femeile au fost de acord, cu conditia sa aiba 2 pauze, una dimineata si alta dupa-amiaza, ca sa mearga acasa sa-si vada de treburile gospodaresti. Proprieterul a acceptat obiceiurile gospodinelor si le-a pus la dispozitie gratuit cafea fierbinte, care era in permanenta pe foc, si astfel s-a nascut coffee break. Biroul Pan American al Cafelei a popularizat termenul in Statele Unite in 1952, dar a devenit foarte utilizat in lumea moderna, chiar daca in timpul pauzei participantii consuma sau nu cafea. Coffee break corespunde cu termenii „morning teaâ€, „tea breakâ€, „afternoon tea†sau doar „teaâ€. Pauza de cafea dureaza de obicei intre 10 si 20 de minute, dar in unele companii ea poate dura si o ora, si se desfasoara in doua momente ale zilei, dimineata si dupa-amiaza, iar cafeaua este insotita de bauturi racoritoare, prajituri si produse de patiserie.
ÂÂ