Bocuse D’Or 2011
Bocuse D’Or 2011
Cei mai buni bucatari din intreaga lume concureaza intre 25 si 26 ianuarie 2011 la Marea Finala a celebrei competitii culinare Bocuse D’Or. Organizata din doi in doi ani, inca din anul 1987, in Lyon, Franta, concursul este echivalentul premiilor Oscar in gastronomie. Cei mai buni bucatari din Europa au concurat vara aceasta la Bocus D’Or Europe 2010, desfasurat intre 7 si 8 iunie la Geneva, cu scopul de a ajunge in 2011 la Lyon. Astfel, 20 de chefi europeni au rivalizat in imaginatie, virtuozitate si indemanare, pentru a castiga titlul Bocuse D’Or Europe, insa doar 12 s-au calificat pentru Marea Finala.
Castigatorul Bocuse D’Or Europe 2010 a fost declarat chef Rasmus Kofoed, care a reprezentat Danemarca, chef la restaurantul Geranium (Kovenhavn). Locul doi a fost adjudecat de chef Gunnar Hvarnes, reprezentantul Norvegiei, chef la restaurantul Hos Ingrid (Stavanger). „Bocuse de Bronze Europe 2010†a fost castigat de Jérôme Jaegle, din Franta, chef la restaurantul Tetedoie, Lyon. Cele 12 tari care au fost selectate la Geneva, pentru a participa la Marea Finala sunt: Danemarca, Suedia, Spania, Norvegia, Finlanda, Å¢arile de Jos, Franta, Elvetia, Germania, Marea Britanie, Islanda si Polonia.
Din 1987, din doi in doi ani, 24 de chefi selectati din cele mai bune bucatarii din intreaga lume, se aduna la Lyon cu scopul de a a stabili o performanta incredibila, care implica pregatirea a doua feluri de mancare exceptionale in termen de 5 ore si 30 de minute, live, in fata publicului, a presei si a juriului. Competitia gastronomica poarta numele celebrului bucatar Paul Bocuse.