Inceput bun pentru Beaujolais Nouveau in Romania

person Horeca
access_time_filled

Inceput bun pentru Beaujolais Nouveau in Romania

Sarbatoarea “Beaujolais Nouveau” s-a incheiat vineri, in Romania, cu Gala de premiere a castigatorilor faimoasei competitii in toata lumea, cursa“Garçon de Café”, organizata pentru prima data in Romania, pe 18 octombrie 2010, in centrul istoric al Bucurestiului. 30 de chelneri au luat startul la concurs si au parcurs 600 metri cu o tava cu 5 pahare umplute pe jumatate cu vin. Cursa a fost castigata de Arapalea Mirel Costin, de la restaurantul Le Bistro, din cadrul Hotel Centre Ville, care a fost premiat cu o calatorie de patru zile la « Bocuse d’Or Ã‚», la Lyon, in ianuarie 2011.

GARCON

Patrick Pettenuzzo, manager JobRestHotel a declarat ca este multumit de deschiderea publicului roman fata de aceasta sarbatoare a vinului cunoscuta in toata lumea, insa, isi doreste pentru editia viitoare, o participare mult mai numeroasa a romanilor la acest eveniment : « Sunt multumit. Am reusit sa mobilizam tot centrul istoric al capitalei. Este un inceput bun. Anul viitor vom organiza o petrecere mare, tot anul vom face marketing pentru ca romanii sa cunoasca acest vin de calitate si aceasta sarbatoare internationala. Ne concentram atentia in special pe doua evenimente, Ã‚« Ziua gustului Ã‚» si « Beaujolais Nouveau Ã‚», a declarat managerul JobRestHotel.

gruppoza

in Noaptea Beaujolais Nouveau, din 18 octombrie 2010, cand este lansata in lume noua recolta Beaujolais sub forma vinului Beaujolais, din Franta, s-au distribuit in Romania aproximativ 100 de sticle de vin Beaujolais Nouveau, putin daca luam in calcul faptul ca in aceeasi noapte, s-au servit in Bulgaria 7000 de sticle Beaujolais Nouveau. Patrick Pettenuzzo, spune insa ca este un lucru normal, avand in vedere ca putini romani cunosc acest vin, insa promite ca de la anul, vom putea gasi Beaujolais Nouveau si pe piata de retail romaneasca dar si in segmentul horeca.

castigator beaujolais

Premiantul Cursei « Garçon de Café Ã‚» in Romania, Arapalea Mihai, chelner la Restaurantul Le Bistro, Hotel Centre Ville, ne-a declarat despre sarbatoarea Beaujolais Nouveau : « Ne bucuram ca au venit si in Romania si e important sa ia amploare aceasta sarbatoare si la noi. Este o promovare a consumului corect de vin, in primul rand si a vinului de calitate. Vinurile Beaujolais sunt foarte bune si daca ar avea o promovare adecvata in restaurante ar avea o priza foarte buna la publicul roman. Am inteles ca de la anul o sa se gaseasca si la noi. Siin Romania avem destule vinuri bune care insa nu sunt promovate in acest fel. Eu as promova mai mult produsele din Romania”. Locul II  la Cursa Garçon de Café a fost ocupat de Badea Vasile, de la restaurantul La Bonne Bouche, iar pe locul III s-a situat Ciolacu Vasile, de la restaurantul Freddo Cafe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302