Bucatarii romani medaliati la Cupa Culinara Mondiala
Bucatarii romani medaliati la Cupa Culinara Mondiala
Prezenti la Cupa Culinara Mondiala, care s-a desfasurat in perioada 20-24 noiembrie 2010, la Luxemburg, bucatarii romani au obtinut o performanta notabila pentru gastronomia romaneasca. inainte de a specifica premiile obtinute de bucatarii romani, trebuie sa mentionam ca celebra competitie „World Culinary Cup†este clasata pe locul II ca importanta pe mapamond in domeniul gastronomiei si se organizeaza o data la patru ani, sub cupola WACS.
La editia de anul acesta a Cupei Culinare Mondiale, care s-a desfasurat in cadrul celei de-a 11 editii a Salonului International de Gastronomie Expogast, Romania a fost prezenta cu 4 echipe si 2 concurenti individuali. 53 de natiuni au participat la competitie, totalizand 2400 de bucatari si cofetari, inclusi in echipe nationale de seniori si/sau juniori, echipe regionale de seniori si/sau juniori, participanti individuali. Iata palmaresul inregistrat de reprezentantii Romaniei:
-        Silvian Miron, Maestru Cofetar, a obtinut la individual 2 medalii de argint cu 2 piese fabuloase, sculpturi in ciocolata, reprezentand pe Vlad Å¢epes, respectiv Regina Maria.
-        Carmela Dragomir, Maestru Cofetar, a obtinut o medalie de aur la categoria individuala¾Piesa festiva din zahar – Frumoasa si Bestiaâ€Â si o medalie de argint cu piesa¾Alice in Å¢ara minunilorâ€.
-Â Â Â Â Â Â Â Â Echipa nationala de juniori a ANBCT – Romania a obtinut medalia de bronz la categoria Bufet rece- arta culinara si diploma de merit la categoria Bucatarie calda.
-Â Â Â Â Â Â Â Â Echipa regionala Transilvania a ANBCT – Romania a obtinut medalia de bronz la categoria Bufet rece – arta culinara.
-Â Â Â Â Â Â Â Â Echipa regionala ASPROGAST – Romania, a obtinut medalia de bronz la categoria Bufet rece – arta culinara.
-Â Â Â Â Â Â Â Â Echipa regionala ASPROGAST – Romania Comunity Catering – a obtinut diploma de merit la clasa Gastronomie pentru alimentatia colectiva.
Campionatul Mondial de Gastronomie – Cupa Villeroy&Boch, se organizeaza o data la 4 ani, in Marele Ducat al Luxembourgului,  sub patronajul Asociatiei profesionale Vatel Club, Centrului expozitional Luxexpo si Companiei Villeroy&Boch. Competitia este acreditata de Federatia Mondiala a Asociatiilor Bucatarilor Åžefi (WACS) – autoritatea mondiala in gastronomie. Competitia s-a desfasurat in cadrul celei de-a 11 editii a Salonului International de Gastronomie Expogast, care s-a desfasurat in perioada 20-24 noiembrie 2010, la Centrul International Luxexpo din Luxemburg.