Vinul romanesc, o prezenta culturala la Budapesta

person Horeca
access_time_filled

Vinul romanesc, o prezenta culturala la Budapesta

in cadrul decernarii Premiului de excelenta culturala 2010, eveniment organizat de Institutul Cultural Roman, sectia Budapesta, in data de 13 decembrie 2010, s-a desfasurat si evenimentul „Vinul romanesc – O istorie culturala”, prezentat de specialistul oenolog Gheorghe Moisescu si de jurnalistul Radu Rizea.

vin la budapesta

Acestia au propus participantilor o incursiune in lumea aromelor vinului romanesc, incursiune urmata de o degustare, din dorinta de a prezenta trei tendinte actuale in producerea vinului romanesc, si anume: produs romanesc cu investitori straini, produs romanesc cu investitor roman si renasterea traditiei romanesti.

budapesta org

La acest eveniment au participat: Compania Vinarte, care produce anual doua milioane de sticle de vin, Cramele Rotenberg, care detin 25 ha in zona Ceptura-Dealu Mare, aproape de Mizil, Domeniul Coroanei-Segarcea, cea mai sudica podgorie din Oltenia si Crama Basilescu, cu o poveste aparte, prin Viile de la Urlati.

budapesta trofeu

Revenind la evenimentul major in cadrul careia a avut loc aceasta incursiune in lumea vinului romanesc, Premiul de excelenta culturala al ICR Budapesta a fost acordat artistului plastic Lajos Syáby, laureat al premiilor Munkácsi si Kossuth, precum si al Premiului National de Arta si Prima Primissima. Premiul Media a fost decernat jurnalistului Jená»› Merza, de la Kossuth Radio. Premiul acordat anual unei personalitati marcante a culturii din Ungaria, semn al reverentei ICR Budapesta fata de valorile culturii ungare, este sustinut de: Pavel Åžusara – critic si istoric de arta, Ion Stendl – pictor si gravor roman, profesor universitar la Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, doctor in Arte Vizuale, Sorina Ianovici –Jecza- director executiv Fundatia Inerart Triade, Geza Szocs- secretar de stat pentru cultura al Republicii Ungare, Ferenc Csak – director general Galeriile Nationale de Arta, istoric de arta si Gabor Pogany- istoric de arta. Ceremonia a fost onorata de prezenta vicepresedintelui ICR, Mircea Mihaies.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302