Ultimul Campionat Regional de Barista la start

person Horeca
access_time_filled

Ultimul Campionat Regional de Barista la start

Dupa sase campionate regionale, Scae Romania va asteapta la ultimul Campionat de Barista care se va desfasura la Craiova, in perioada 16-20 februarie 2011, in incinta hotelului Lido.  Evenimentul este cu intrare libera, iar vizitatorii sunt invitati sa savureze o cafea buna servita in cesti de portelan. in primele trei zile vor fi antrenamente pentru baristii inscrisi in concurs, seminarii despre cafea si workshop-uri cu si despre cafea, in ultimele doua zile se va desfasura competitia propriu-zisa.

SCAE_Oltenia Hotel Lido

Ca si la editiile anterioare, competitia se Ãimparte in trei concursuri: WBC (World Barista Championship), Latte Art si Coffee in Good Spirits (Irish Coffee). in cadrul primei probe, concurentii trebuie sa prepare 4 espresso, 4 cappuccino si 4 bauturi semnatura personala in 15 minute. Cea de-a doua proba consta in prepararea a doua bauturi caffe macchiato cu desen, doua cappuccino cu desen si doua bauturi semnatura personala cu desen (desenele celor doua preparate trebuie sa fie identice) in 8 minute. Cea de-a treia proba are ca scop identificarea celor mai buni preparatori de Irish Coffee. in cadrul acestei probe concurentii trebuie sa faca doua bauturi, facute din whisky, zahar, cafea si frisca (nu sunt permise alte ingrediente) si doua bauturi semnatura personala, din cafea si alcool si orice alt ingredient se doreste.  Baristii isi pot alege la ce proba vor sa concureze (una sau mai multe).

Pentru etapa nationala, care se va desfasura in perioada 29-31 martie, se vor califica primele 3 locuri din campionatele regionale.

Mai multe detalii se gasesc pe: www.scaeromania.eu.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302