Ce afacere iti faci cu 10.000 de euro?

person Horeca
access_time_filled

Ce afacere sa-ti faci cu 10.000 de euro?

businessideas1

Fie ca vorbim despre o afacere online sau despre o franciza alimentara, iti trebuie un plan de afaceri bine pus la punct, dar cel mai important: ai nevoie de un capital. De exemplu, daca esti tanar si ai deja o mica afacere, atunci afla ca poti lua pana la 10.000 de euro chiar de la statul roman pentru a-ti finanta businessul. Iar daca tu ai deja 10.000 de euro, din start poti porni la drum.

Daca vrei sa-ti faci o afacere in domeniul productiei sau al serviciilor in mediul rural ai mai multe sanse sa obtii banii. Vorbim despre un mic business, despre o frizerie sau poate o mica fabrica de sapun, insa trebuie sa ai maximum cinci angajati si sa iti deschizi o firma pentru prima oara.

Planul de afaceri trebuie sa cuprinda urmatoarele: domeniul de activitate al firmei, obiectivele propuse, resursele materiale, tehnologice, informationale si umane, necesare desfasurarii activitatii, planul prognozat de venituri si cheltuieli, precum si evolutia economica a intreprinderii, pe termen lung.

Ce franciza poti cumpara cu 10.000 de euro?

gogosi

Specialistii spun ca anul acesta cele mai cautate francize sunt cele din sectorul alimentar. Asta inseamna ca afacerile cu cel mai mare potential pe timp de boom imobiliar, in 2008 de exemplu, s-au mutat din sectorul imobiliar in cel al consumului. De exemplu, o gogoserie te costa 5-6.000 de euro, la fel si un fast-food. Astfel, te incadrezi si in bani, iar investitia este recuperata rapid, in mai putin de un an.

Cu ce e diferita o franciza fata de o afacere pornita de la zero? Practic ai nevoie doar de spatiu si de bani, si asta pentru ca in costul francizei sunt incluse si echipamentele, iar in unele cazuri si o parte din produse, precum in cazul celor alimentare.

Covrigarie

covrigi

Daca ai de investit 10.000 de euro, de ce nu ai incerca sa-ti faci o covrigarie? Specialistii spun ca investitia minima in aceasta afacere te ajunge la 15.000 daca vrei sa cumperi o linie de productie, un malaxor si mobilier de profil. insa daca vei cumpara utilajele la mana a doua s-ar putea sa te incadrezi in cei 10.000 de euro disponibili.

Aici trebuie sa iei in considerare spatiul, care trebuie sa fie de 15-20 de metri patrati, iar chiria te mai costa lunar 2-300 de euro in functie de vadul comercial. Sau poate vrei sa nu ai dureri de cap si Ãiti iei direct o franciza de covrigarie! Investitia este recuperata foarte repede insa! Siasta pentru ca la un cost de 1 leu per covrig si cam 3.000 de covrigi vanduti zilnic, vanzarile ajung la 90.000 de lei lunar.

Pentru detalii privind pornirea unei afaceri vizitati: http://www.bilancia.ro/?pag=idei-de-afaceri.

Online sau offline?

online business

Daca te hotarasti la o afacere online atunci primul pas este sa-ti rezervi un domeniu, te costa in jur de 50 de euro. Iar printre cele mai cautate sunt cele din servicii sau chiar vanzare de electronice. Care este avantajul unui magazin online de electronice comparativ cu unul clasic? Investitia intr-unul offline te costa aproximativ 50.000 de euro, pentru un spatiu de 1.500 de metri patrati. Mai adauga aici stocul de produse si plata angajatilor si costurile cresc deja cu 20-30%.

in schimb, pentru un magazin online, investitia de baza ajunge la 4.500 de euro. Aici am inclus inregistrarea domeniului: cele “.ro” costa 45 de euro pe viata, iar cele cu “.com” – 10 euro anual. Mai mult, nu ai costuri cu stocarea, chiria si personalul. Unde mai pui ca poti face si reduceri substantiale de pret daca tot nu platesti chirie. Iar totul se intampla la doar un click distanta. Marja de profit este si ea chiar foarte mare, de 80%.

Atentie insa! Lucrurile nu sunt chiar atat de simple. Chiar daca dai o suma modica pentru inregistrarea domeniului, ai costuri cu intretinerea site-ului si optimizarea lui in motoarele de cautare. Daca un pachet decent de hosting este cam 100 de euro lunar, vei da si 1-2.000 de euro lunar pentru intretinerea site-ului.

Pentru detalii vizitati:www.incont.ro.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302