Primul concurs de cocktailuri de bere din România
Primul concurs de cocktailuri de bere din România, care s-a desfășurat pe 24 iunie în București, și-a ales câștigătorii și a subliniat importanța introducerii de către localurile din România a cocktailurilor de bere, în meniurile lor. Concursul „BEERTENDERS AT WORK” a fost organizat cu ocazia lansării oficiale a „primei reviste de cultură a berii”, așa cum se prezintă, BEERocracy.
Câștigătorul primei ediții a concursului a fost Mihai Luca. La concurs au putut participa și barmani profesioniști și amatori. Mihai Luca, barman profesionist și un obișnuit al competițiilor din cadrul Barmaniadei, cel mai important concurs pentru barmani din România, a dominat întrecerea, juriul format din specialiști din industria berii și HoReCa văzându-l câștigător la toate categoriile concursului – cocktail de bere internațional, cocktail cu bere blondă – rețetă proprie, cocktail cu bere brună – rețetă proprie și primul cocktail de bere românesc – rețetă originală.
Cel mai bun cocktail din competiție a fost considerat „Black&Black” pe bază de bere brună și rom învechit, creația lui Mihai Luca. Primul cocktail de bere menit să surprindă spiritul românesc a fost „România Interbelică”, o creație tot a lui Mihai Luca, a cărui rețetă include palincă.
„Luca va reprezenta imaginea cocktailului de bere până la ediția următoare a concursului, urmând să apară în revista noastră și la evenimentele organizate de aceasta pentru popularizarea cocktailului de bere în rândul publicului românesc și introducerea de astfel de mix-uri în meniul a cât mai multe localuri bucureștene”, se arată în comunicatul emis de BEERocracy.
Juriul competiției a fost prezidat de Monica Mândruțiu, maistru-berar-șef la Ursus Breweries și a mai inclus pe Joachim Reuling, degustător profesionist și membru în juriul a reputate concursuri internaționale, sau cunoscutul MAKE (Marjan Kukeneshoski), câștigător în mai multe rânduri al titlului de Barmanul Anului în România.
Monica Mândruțiu a declarat că a apreciat nivelul tehnic al concurenților care s-au comportat excelent având în vedere că acest tip de cocktailuri este aproape necunoscut în România.
ROMÂNIA INTERBELICĂ
Primul cocktail de bere românesc
Compoziție:
20 ml Palincă de prune
20 ml Lichior Amaretto
3 picături de Angostura Bitter
300 ml de Bere blondă
Mod de preparare:
Se amestecă primele 3 ingrediente într-un mixing glass cu lingurița, se strecoară în pahar după care se toarnă berea peste. Se ornează cu coajă de portocală.