Federaţia Somelierilor din România are un nou preşedinte

person Horeca
access_time_filled

Consiliul Federal Executiv al Federației Somelierilor din România a desemnat un nou președinte în persoana domnului Laurențiu Achim Avram. Această schimbare a survenit ca urmare a lipsei disponibilității președintelui anterior de a mai ocupa această funcție.

Achim
De la înființarea Federației Somelierilor din România Laurențiu Achim a ocupat funcția de vicepreședinte, implicându-se activ în toate evenimentele organizate de FSR.
Laurențiu Achim este un somelier care s-a dezvoltat profesional pe căi informale. Autodidact și neconvențional, cum îl consideră oamenii din piața horeca, Achim a participat în România la lansarea și desfășurarea a numeroase proiecte din industria ospitalității. A fost unul din primii organizatori de concursuri de barmani, somelieri și barista din țara noastră precum: Flair Crash (Marriott), WineMaster și Barista (Barfest). A înființat prima asociație interprofesională din România, Asociația Barmanilor și Somelierilor Români.
Noul președinte și-a început cariera profesională în 1992 ca barman la bordul vasului de croazieră Horizon al Celebrity Cruises, specializându-se în bartending și mixologie.  Urmând calea firească a meseriei de somelier, a participat la seminariile organizate „on board”. În 1993 a profesat meseria de somelier pe vasul de croazieră, celebru la acea vreme, SS Norway (La France) al companiei NCL. În 1994 Laurențiu Achim a urmat cursurile de formator pentru industria ospitalității ale Accor Academy, fiind Bar Manager și Somelier al Hotelului Sofitel București.
Detalii despre cariera și evoluția profesională a lui Laurențiu Achim sunt disponibile pe site-ul Federației Somelierilor din România www. fsdr.ro.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302