Festivalul Internaţional al Îngheţatei reuneşte specialişti din 35 de ţări
În perioada 15-18 septembrie 2011 se desfășoară a cincea ediție a Festivalului Internațional de Înghețată „Sherbeth”, găzduit de orașul sicilian Cefalu, tradiționala citadelă istorică a înghețatei artizanale. Anul acesta festivalul se prezintă cu numeroase noutăți atrăgând participanți și Maeștri ai Înghețatei din 35 de țări precum Germania, Portugalia, Africa de Sud, Maroc, Libia, Spania și bineînțeles Italia.
Evenimentul va oferi iubitorilor de înghețată și specialiștilor din domeniu de la scară internațională prilejul unor dezbateri pe tema înghețatei artizanale. Este cunoscut faptul că din punctul de vedere al producției, există două feluri de înghețată: cea artizanală și cea industrială. Gelateriile artizanale sunt adesea mici afaceri de familie moștenite din generație în generație, în care producerea înghețatei este în primul rând pasiune și doar apoi afacere. Ele își adaugă cu mândrie pe frontispiciu mențiunea „produzione propia” sau „gelateria artigianale”.
Competiția – Procopio dei Coltelii- din cadrul Festivalului îl celebrează pe maestrul Francessco Procopio dei Coltelli. Creațiile participanților la Festivalul Internațional de Înghețată vor fi jurizate de personalități și specialiști din domeniu, iar publicul va avea prilejul să participe la diverse „laboratoare ale gustului” organizate de renumita Carpigiani Gelato University.