Degustare de vinuri, marca Vinvest

person Horeca
access_time_filled

O sută de invitați speciali au participat joi, 15 martie, la o seară specială de degustare a vinurilor participante la ediția a IX-a a Salonului Internațional de Vinuri Vinvest Timișoara. În Sala Europa a Centrului Regional de Afaceri Timișoara, consuli, manageri de companii cu capital românesc și străin, șefi de instituții și jurnaliști au putut testa în avanpremieră 70 de vinuri oferite de 15 producători români și străini. Aceste vinuri, alături de multe altele provenite de la 24 de producători și distribuitori, vor putea fi degustate în cele 3 zile ale Salonului Internațional de Vinuri VINVEST, din perioada 6-8 aprilie, tot la Centrul Regional de Afaceri Timișoara.
Vinvest3
La seara de degustare, din cele 70 de probe, 15 vinuri au fost din producția 2011. Au impresionat atât soiurile românești precum Feteasca Albă, Regală, Neagră sau Tămâioasa Românească, cât și Chardonnay, Merlot sau Shiraz. Alături de vinurile din cramele bine cunoscute de invitați, Jidvei, Recaș, Wine Princess s-au găsit și vinuri din Franța, Italia, Chile și Australia, aduse de importatori sau chiar de producători.
Vinvest2
Dacă invitații români au făcut cunoștință cu vinurile străine, oaspeții ale căror origini sunt peste hotare au solicitat probe din soiurile românești. Aproape de miezul nopții, degustările au continuat, de data aceasta între cunoscători, producătorii români și cei străini au făcut un interesant schimb de informații și vinuri. Și cum vinul bun trebuie însoțit de bucate alese, maeștrii bucătari din Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism, coordonați de Virgil Tămaș, s-au întrecut în feluri delicioase de mâncare.
Vinvest1
Evenimentul de degustare și ediția a IX a Salonului Internațional de Vinuri Vinvest Timișoara sunt organizate de S.C. VINVEST SRL sub patronajul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și al Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului. Co-organizatori: Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Asociația Degustătorilor Autorizați din România.

Parteneri principali: Cramele Jidvei și Vincon Vrancea.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302