Lanţurile hoteliere internaţionale îşi extind prezenţa în Africa

person Horeca
access_time_filled

Lanțurile hoteliere internaționale își extind prezența în Africa, astfel încât la sfârșitul lunii februarie 2012 existau aici peste 200 contracte semnate (208 mai exact) pentru noi hoteluri ale marilor lanțuri hoteliere, ceea ce înseamnă 38.074 de camere în pipeline, potrivit unui raport al companiei nigeriene W Hospitality Group. Ibis, parte a grupului Accor, are cele mai multe hoteluri în dezvoltare în Africa, 19, acesta fiind urmat de Radisson Blu, brandul companiei Carlson Rezidor ” care are 15 hoteluri în pipeline în Africa.

pipeline

De asemenea, grupul Onomo International are în dezvoltare 13 hoteluri în Africa, iar Movenpick Hotels&Resorts și Novotel au 12 hoteluri în plan. Radisson Blu conduce însă la capitolul cele mai multe camere de hotel aflate în dezvoltare, 3759, acesta fiind urmat de Hilton, cu 3206 camere (în 9 hoteluri), aflate în dezvoltare. Proiectele marca Ibis totalizează 2632 camere.
Nigeria este țara cu cele mai multe proiecte hoteliere în pipeline – 43, urmată de Maroc ” 35. Cele 5 țări nord-africane apar în top 10 destinații preferate de hotelurile branduite, alături de Africa de Sud, Ghana, Gabon și Ivory Coast.

af3

Potrivit raportului companiei W Hospitality Group deși mulți își doresc să construiască hoteluri în Africa, nu toți reușesc să ducă proiectele la bun sfârșit. A construi un hotel în Africa nu este un lucru deloc ușor, potrivit specialiștilor. Principala provocare cu care se confruntă dezvoltatorii de hoteluri din Africa este finanțarea, iar atragerea investitorilor într-un mediu economic riscant este un lucru dificil de realizat.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302