Studiu: Hotelierii polonezi cresc tarifele şi cu peste 1000%, cu ocazia Euro 2012

person Horeca
access_time_filled

Tarifele practicate de hotelierii polonezi cu ocazia Campionatului European de Fotbal EURO 2012 (8 iunie -1 iulie) sunt substanțial mai mari decât de obicei, iar în unele cazuri acestea cresc cu peste 1000%, arată cel mai recent studiu efectuat de CheapHotels.org. În medie, o cameră de hotel va costa un client cu 500% mai mult decât în mod normal, însă unele hoteluri au crescut prețurile cu 1000% sau chiar mai mult, potrivit studiului.

euro1

Cea mai spectaculoasă creștere de tarife se înregistrează la hotelul de 4 stele Kobza Haus din centrul orașului Gdansk. Când Spania va juca cu Italia pe 10 iunie, hotelul, care în mod normal percepe 79 euro pe noapte, va percepe 1148 euro pentru o cameră dublă superioară. Acest lucru înseamnă o creștere de 1353% a tarifului.
Nici în celelalte orașe care găzduiesc meciuri situația nu este diferită. De exemplu, tarifele la hotelul Pulanska, care este situat la 5 minute de orașul Varșovia, au crescut cu 1002% cu ocazia meciului Polonia – Grecia din 8 iunie. În această perioadă, o noapte de cazare într-o cameră dublă va costa 530 euro.

gdansk2

În orașul Wroclaw, care va găzdui meciul Polonia – Republica Cehă, hotelul de 2 stele Polinia a crescut tariful pe noapte cu 1086%, la 442 euro. În preajma zilei de 10 iunie, Hostelul Explorer din orașul Poznan a crescut tarifele cu 1117%. Acolo, o cameră dublă cu baie comună este listată cu 438 euro pe noapte.
Fanii înrăiți ai fotbalului nu trebuie însă să se resemneze și să aplaude echipa lor favorită de acasă, se arată în studiu. La aproape toate jocurile care se vor disputa în Polonia, o cameră dublă la un hotel de 2 sau 3 stele poate fi achiziționată pentru circa 200 euro pe noapte. Singurele 2 excepții sunt primele meciuri ale Spaniei cu Italia și Irlanda, care se vor juca în orașul Gdansk. Suporterii vor trebui să cheltuiască cel puțin 460 euro, respectiv 345 euro, pentru cea mai ieftină cameră de hotel dublă disponibilă.
Tabelul de mai jos ne arată cele mai mici tarife practicate de hotelieri, pentru camere duble care încă mai sunt disponibile, pentru fiecare din cele 15 meciuri care se vor disputa în Polonia. Au fost incluse doar hotelurile care sunt cotate la minim 2 stele și care sunt situate în, sau aproape, de orașele în care se vor disputa meciuri.

tabel2012

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302