Preţurile camerelor de hotel, influenţate direct de evenimentele sportive

person Horeca
access_time_filled

Prețurile camerelor de hotel și gradul de ocupare a camerelor sunt influențate în prezent, într-o serie de metropole europene, de evenimentele sportive, în primul rând.  Potrivit unui studiu realizat de hotel.info, Londra ia locul Moscovei în clasamentul celor mai scumpe orașe europene din punctul de vedere al tarifelor la cazare.

jocuriO

În capitalele europene Londra, Varșovia și Kiev, în centrul atenției se află sportul. Astfel, la sfârșitul lunii iulie, în capitala Marii Britanii, încep Jocurile Olimpice de Vară. Chiar înainte de acest moment, costurile de cazare pentru o noapte sporesc astfel încât în luna mai 2012, Londra, cu o creștere de 13,68%, ajungând la 178,08 euro, înlocuiește Moscova pe primul loc în clasamentul celor mai scumpe capitale europene.
Actualele cifre privind rezervările pentru perioada Jocurilor Olimpice de Vară lasă să se întrevadă o creștere continuă a costurilor de cazare per noapte, la o medie de circa 210 euro. Aceasta corespunde unui plus de peste 40% față de aceeași perioadă a anului trecut (27 iulie – 12 august 2011).

price2

Costurile de cazare per noapte în Varșovia și Kiev par să fie influențate puternic de Campionatul european de fotbal. După ce prețurile per cameră în capitala ucraineană crescuseră foarte puternic în urmă cu un an și au provocat vii discuții și în ultimele luni, pentru mai 2012, cel puțin, ele înregistrează o scădere cu aproape 15 % față de aceeași lună a anului trecut. Totuși, prin costurile medii de cazare per noapte de circa 111 euro, acestea se mențin în continuare comparativ mari. Însă, pentru perioada Campionatului European s-a plătit în medie aproape 184 euro.
La Varșovia, pentru luna mai se consemnează o creștere de 23,6 % , la nivelul mediu de 107,58 euro. În perioada Campionatului european, oaspeții hotelurilor au trebuit să plătească sensibil mai mult, cheltuind în medie circa 175 euro pentru o cameră în capitala poloneză, adică de două ori mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.
Bucureștiul a fost în luna mai gazda finalei Europa League. Și aici, printre altele din cauza cererii mai mari, costurile de cazare per noapte au crescut sensibil cu peste 20%, la o medie de 81,49 euro.

price5

Vezi mai jos rezultatele barometrului actual al prețurilor hoteliere pentru capitalele europene (prețurile sunt exprimate în euro). Dați click pe imagine:

barometru

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302