Atra Doftana se implică în proiecte ale comunităţii locale
Proprietarii pensiunii Atra Doftana au anunțat că se vor implica în proiectele de promovare a zonei turistice Valea Doftanei, „o gură rai încă neexploatată, dar cu un potențial uriaș”, afirmă aceștia. „Când am ales locația pentru această pensiune, ca factori determinanți au cântărit frumusețea zonei și potențialul turistic al Văii Doftane. Am crezut și atunci, și la fel avem și acum convingerea, că Valea Doftanei este o gură de rai, încă neexploatată, cu un potențial substanțial.”, a declarat Emil Munteanu, Managing Partner, Atra Doftana.
„În tot ce am realizat până acum am căutat excelența: arhitectură, servicii, restaurant. Dorim, la același nivel, să ne implicăm în proiectele locale de promovare și, în măsura în care autoritățile locale ne vor permite, vrem să contribuim activ la creșterea zonei. Sunt o serie de proiecte la care ne-am gandit și care ar permite o mai bună vizibilitate a Văii Doftanei. Promovarea rezervației de narcise sau a Parcului Natural Glodeasa, promovarea Sărbatorii Cașcavelei, un portal dedicat zonei, ar fi doar câteva din oportunitățile existente. Acțiuni sportive sau de ecologizare pot, de asemenea, să ajute pe viitor la creșterea zonei,” a adăugat Emil Munteanu.
Valea Doftanei are, în primul rând, avantajul unui acces rapid, fiind localizată la numai o oră și jumătate de București, constituind o alternativă la destinațiile aglomerate de pe Valea Prahovei. Beneficiind de panorama lacului de acumulare Paltinu, atingând altitudini de aproape 1300 m în Pasul Predeluș, cu o rezervație de brad la Glodeasa, Valea Doftanei se încadrează în una din cele mai dorite tipuri destinații de vacanță, respectiv în categoria locațiilor montane însoțite de existența unei ape.
În cifre, Valea Doftanei apare cu 17 unități de cazare omologate și înregistrate, din care majoritatea cu 3 stele + și prețuri extrem de atractive față de alte stațiuni montane mai mediatizate și, implicit, mai aglomerate. Autoritățile estimează un potențial de 400 de locuri de cazare în regim agroturistic în gospodăriile actuale.
Cei mai mulți dintre potențialii turiști asociază Valea Doftanei cu „închisoarea comunistă”. În fapt, Penitenciarul Doftana este o piesă de istorie, de pe vremea lui Carol I, și – chiar dacă astăzi se cheamă Muzeul Penitenciar Doftana – situl este închis vizitării și nu se află pe lista obiectivelor patrimoniului cultural al României, fapt care ar putea fi îndreptat printr-o reabilitare.
Sărbătoarea cașcavelei are loc tradițional în luna septembrie și până în prezent a avut caracter local restrâns. Cașcaveaua, realizată integral ecologic, este unul din produsele tradiționale românești și „marca” Văii Doftanei, un caș nefermentat, nici dulce, nici sărat, nici brânză, nici cașcaval, cu aromă de flori de câmp și cătină.
În afară de peisajele superbe, drumul inedit prin defileul săpat în conglomerate dure, dă posibilitățile de petrecere activă a timpului liber (mountain-bike, pescuit sportiv etc); zona oferă în plus și o serie de atracții turistice, muzee interesante pentru iubitorii de istorie: Castelul Micul Trianon din Florești și Castelul Iulia Hașdeu din Câmpina, muzeul memorial Nicolae Grigorescu sunt practic pe drum spre Valea Doftanei.
Despre Atra Doftana
Inaugurată și premiată de Ordinul Arhitecților în 2011, Pensiunea Atra Doftana este localizată în satul Teșila din Valea Doftanei, județul Prahova, și are la bază conceptul avangardist recunoscut la nivel mondial sub denumirea de „Design Hotel”, reunind facilitățile premium cu design-ul inovator și cu grija pentru mediul înconjurător. Pensiunea oferă posibilități diverse de relaxare pentru familii și, deopotrivă, facilități adecvate pentru turismul coporatist.