Studiu: 46% din români au consumat bere în ultima lună
Un studiu efectuat la solicitarea Asociației Berarii României de către compania de cercetare de piață Gfk România a evidențiat faptul că berea ocupă un loc important în topul produselor consumate de români în timpul verii, aproape jumătate (46%), consumând bere în ultima lună. Dintre aceștia, 49% susțin că berea nu le lipsește din frigider mai ales pe perioada verii. Într-un clasament al produselor care nu lipsesc din frigider vara, berea se situează chiar înaintea unui produs popular în timpul sezonului cald cum este înghețata.
Topul regiunilor indică faptul că pe primul loc din punct de vedere al persoanelor care au consumat în ultima lună bere se situează bucureștenii, ei afirmând în proporție de 76% că aceasta nu le lipsește din frigider mai ales pe perioada verii. Pe următorul loc în clasament se situează Muntenia, locuitorii acestei regiuni afirmând în proporție de 58% că berea este nelipsită din frigidere, fiind urmați de locuitorii Olteniei, cu un procent de 56%. (datele se referă la persoane cu vârsta peste 18 ani care au consumat bere în ultima luna)
Studiul a fost efectuat pe un eșantion reprezentativ la nivel național, de 1.024 persoane, bărbați și femei, cu vârsta peste 18 ani, iar perioada în care s-a derulat studiul a fost mai – iunie 2012. Rezultatele studiului sunt reprezentative la nivel național pentru populația României cu vârsta peste 18 ani.
Un consum moderat de bere poate avea efecte pozitive asupra organismului uman, potrivit specialiștilor de la Asociația Berarii României.
Cu o istorie ce se pierde în negura vremurilor, berea este una dintre cele mai vechi și mai populare băuturi produsă din ingrediente naturale și care datorită gustului plăcut și efectului său răcoritor face parte din dieta zilnică a multor români.
Berea nu îngrașă. Ținând cont de toate varietățile de bere (de la blondă la brună) berea cu alcool are în jur de 43 kcal la 100 ml, mai puțin decât alte băuturi alcoolice, iar cea fără alcool are doar 17 kcal la 100 ml.
Fiind o sursă naturală de antioxidanți, siliciu și fibre, berea consumată în cantități moderate poate ajuta la prevenția osteoporezei și poate împiedica formarea pietrelor la rinichi. De asemenea, studii arată că un consum ponderat de bere, în asociere cu un stil de viață echilbrat, poate crește nivelul colesterolului bun (HDL), poate asigura o protecție suplimentară împotriva bolilor cardiovasculare și rehidrata organismul după efort fizic.
Despre Asociația Berarii României
Asociația Berarii României a fost înființată în anul 2004, având misiunea de a promova și dezvolta o industrie a berii responsabilă și puternică în România.
Din dorința de a asigura un mediu de afaceri adecvat în sectorul producției de bere la nivel național, cinci dintre cele mai mari companii care activează pe piața din România sunt în prezent membre ale Asociației: Bergenbier, Romaqua Group, Ursus Brewweries și United Romanian Breweries. Împreună, cele cinci companii producătoare furnizează peste 90% din cantitatea de bere consumată în România.
Acestora li s-au alăturat, începând din 2011, cei mai importanți producători la nivel național de hamei și malț, materiile prime necesare pentru fabricarea berii: Asociația Producătorilor de Hamei și Soufflet Malț România, iar începând din acest an în rândul membrilor se numără și microberăria Clinica de Bere, cu sediul în Timișoara.