România are prea multe hoteluri mari şi prea puţine boutique hoteluri

person Horeca
access_time_filled

În România există o oportunitate uriașă pentru boutique hoteluri, însă țara noastră nu a exploatat aproape deloc această nișă și se axează în continuare pe hoteluri mari și impersonale, ne-a declarat în exclusivitate Directorul de dezvoltare Luxury Hotel Partners Ltd, Panos Paleologos, în cadrul conferinței Hospitality Trends Bucharest 2012, care s-a desfășurat săptămâna trecută la București.

hotelboutique

Cred că România are un potențial uriaș pentru boutique hoteluri. Frumusețea acestei țări ar fi mult mai bine exprimată prin intermediul boutique hotelurilor, care sunt hoteluri cu stil, hoteluri cu suflet. În România sunt foarte multe hoteluri de dimensiuni mari, care oferă multe camere. Criza a schimbat însă industria hotelieră, acum e vremea business-urilor mici, a afacerilor de familie. Eu cred foarte mult în afacerile din industria ospitalității care sunt făcute cu sufletul. Iar acest lucru e mult mai vizibil în hotelurile boutique de mici dimensiuni. Nu cred că în România sunt destule boutique hoteluri și e păcat. Grecia e plină de boutique hoteluri, avem 50 de astfel de hoteluri membre ale unei asociații internaționale de profil, România însă aproape că lipsește de pe harta internațională a boutique hotelurilor. Deși există câteva boutique hoteluri de calitate aici, foarte puține sunt membre ale unei asociații internaționale de profil”, ne-a declarat Panos Paleologos.

Deși boutique hotelurile au luat amploare la nivel internațional în ultimii ani, acesta fiind și unul din trendurile care au marcat industria ospitalității în ultimii ani, în România acest trend încă nu a venit, crede reprezentantul Luxury Hotel Partners Ltd, care s-a arătat surprins de acest lucru, având în vedere specificul țării noastre. „Cu ocazia venirii mele la București, am vizitat orașul, v-am văzut clădirile arhitecturale, culturale și istorice și cred că e un mare păcat că sunt atât de puține boutique hoteluri, mai ales că aveți clădiri care se pretează la așa ceva, hoteluri care să promoveze cultura, civilizația, mâncarea și băutura românească în fața turiștilor străinilor. Puteți oferi gourmet cuisine folosind produse românești, nu doar din Franța”, ne-a mai declarat acesta.

boutiquehoteluri

Conferința Hospitality Trends Bucharest 2012 a avut loc miercuri, 14 noiembrie, la hotelul Radisson Blu din București și a reunit peste 300 de participanți din industria ospitalității: investitori privati și instituționali, proprietari de hoteluri, operatori, arhitecți specializati, reprezentanți ai sistemului bancar corporatist și mulți alții și a fost organizată de Trend Hospitality Consulting&Management sub patronajul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, în parteneriat cu INTEHL ” Institute of Innovation and Entrepreneurship of École hôtelière de Lausanne. Mai multe informații despre subiectele dezbătute în cadrul conferinței veți afla în ediția viitoare a revistei Horeca România.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302