Hotelierii din capitală sunt invitaţi în programul “Weekend în Bucureşti”

person Horeca
access_time_filled

Federația Patronatelor din Turismul Românesc lansează începând cu 7 decembrie programul „Weekend în București”, care ajută hotelurile din București să își ocupe camerele într-o lună dificilă, luna decembrie, și încurajează românii să viziteze capitala țării, oferindu-le tarife avantajoase la cazare.

weekendinbucuresti

„Weekend în București este un program special destinat românilor care vin în capitală cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Fie că aceștia vin în căutarea celor mai inspirate cadouri, capitala punându-le la dispoziție nenumărate magazine de unde își pot face cumpărăturile în voie, fie că vin să participe la o serie de evenimente și spectacole, turiștii români ajunși în București pot profita în această perioadă de prețurile preferențiale la cazare în hotelurile de 2 până la 4 stele, care sunt mai mici cu 30-35% decât tarifele practicate în luna decembrie de către sistemele de rezervări. Ne propunem să atragem prin acest program și o parte dintre românii care vin în București și dorm la rude, o parte dintre tinerii care dorm la diverși prieteni, și pe toți cei care efectiv nu își permit să înnopteze în Capitală”, se arată într-un comunicat de presă emis de FPTR.

Locurile vor fi vândute tuturor categoriilor de turiști direct de către hotelurile participante la acest program, iar solicitările vor fi onorate în ordinea înscrierilor și în funcție de numărul de locuri puse la dispoziție. Lista hotelurilor participante o găsiți AICI.

În prezent sunt puse la dispoziția turiștilor aproape 1.000 de locuri, dar se așteaptă ca și alte hoteluri să se înscrie în program.

cazarebucuresti

Dacă programul va avea succes, FPTR intenționează să-l extindă și în primele luni ale anului viitor. Următoarele orașe care vor intra în program sunt: Cluj, Iași, Timișoara.

FPTR lansează programul în premieră pe 7 decembrie, la tarife între 139 și 259 de lei pentru două nopți de cazare, plus mic dejun, la hoteluri de 2, 3 si 4 stele. Astfel:

Hotel 4*: 259 lei/pers (2 nopți cazare cu mic dejun/loc în camera dublă)
Hotel 3*: 189 lei/pers (2 nopți cazare cu mic dejun/loc în cameră dublă)
Hotel 2*: 139 lei/pers (2 nopți cazare cu mic dejun/loc în cameră dublă)

Pentru a beneficia de aceste tarife speciale, sejurul trebuie să se desfășoare în weekend-urile stabilite: 7-9 decembrie 2012, 14-16 decembrie 2012 și 21-23 decembrie 2012. Astfel, cu un tarif de aproximativ 50 de euro pentru două nopți la 4 stele, Bucureștiul devine capitala cu cea mai ieftină cazare din Europa.

„În condițiile în care tot mai mulți români sunt afectați de criza economică, Federația Patronatelor din Turismul Românesc consideră că turiștii români trebuie să fie încurajați să-și petreacă vacanțele în România în condiții cât mai avantajoase”, cred reprezentanții FPTR.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302