Recomandări de la bucătarii UFS pentru meniurile festive

person Horeca
access_time_filled

De Sărbători, voia bună, optimismul și apropierea celor dragi sunt ingredientele care fac din orice petrecere, una perfectă pentru oaspeții care vă calcă pragul. Meniul trebuie să fie la fel de special și să îi încânte pe cei prezenți. Ce trebuie să urmăriți pentru a fi sigur de o petrecere reușită? Iată ce recomandă Robert Voicu și Paul Pandele, bucătari Unilever Food Solutions:

meniudecraciun

•  De Crăciun, cei mai mulți dintre oaspeți preferă meniuri tradiționale (porc, pui și vânat), însă pentru Revelion, ele trebuie să aducă și elemente de noutate, care să fie cât mai apetisante pentru invitați.

•  Meniurile pentru petrecerile de sfârșit de an pot fi diferite, în funcție de modalitatea de servire a mesei (la farfurie, de către ospătar, sau sistem bufet suedez).

•  Tipurile de carne și legume folosite pentru fiecare preparat nu trebuie să se repete.

•  Pentru că de obicei, meniurile conțin un număr mare de preparate, este indicat să fie evitate grăsimile în exces, iar porțiile să vină în gramaje mai mici decât de obicei, pentru a putea fi savurate cum se cuvine de către oaspeți.

•  Atenție specială trebuie acordată și materiei prime și modului de gătire; cum sărbătorile sunt un prilej de excese alimentare, preparatele ar trebui să fie ușoare.

•  Pentru a nu intra în criză de timp, pregătiți din vreme ingredientele (curățare, spălare, porționare etc.).

•  În funcție de meniul ales, cărnurile și deserturile care necesită coacere se vor pregăti primele – aceeași regulă e valabilă și pentru cele care necesită răcire.

mancarecraciun

•  Pentru pregătirea garniturilor din legume, folosiți legume proaspete, nu congelate.

•  Pentru ca legumele să își păstreze culoarea și să fie cât mai atrăgătoare pentru oaspeți, se fierb (în funcție de textură) timp de câteva minute, apoi se trec prin apă rece și gheață.

•  Ocaziile speciale cer decoruri speciale: nu numai că fac preparatele mai apetisante, dar, folosite cum trebuie, ele ajută și la punerea în valoare a calităților felurilor de mâncare.

•  Pentru decoruri, se pot folosi diverse sosuri, reducții de oțet balsamic ori ornamente comestibile (floricele, de exemplu), însă trebuie acordată atenție modului în care completează savoarea preparatului montat în farfurie.

•  Sunt recomandate decoruri simple, care să nu încarce, dar să folosească însă o combinație de culori cât mai plăcută.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302