Vezi ce oraşe deţin titlul de “Capitală Culturală Europeană” în 2013

person Horeca
access_time_filled

Uniunea Europeană a desemnat două orașe europene pentru titlul de „Capitală Culturală Europeană în 2013”, orașul Marseille din Franța și orașul Kosice din Slovacia, care vor deveni anul acesta centrul atracției pentru turiștii din întreaga lume datorită numeroaselor evenimente cu profil cultural care vor fi organizate aici.

Acordarea acestui statut reprezintă o oportunitate pentru aceste orașe de a-și schimba imaginea, de a se poziționa pe harta  mondială și de a atrage mai mulți turiști, precum și de a-și regândi dezvoltarea prin intermediul culturii. Programul cultural va începe oficial pe 12 ianuarie, în Marseille, și pe 19 ianuarie în Kosice.

marseille

Androulla Vassiliou, comisar european pentru educație, cultură, multilingvism și tineret a declarat cu această ocazie că „Acesta este momentul pe care Marseille și Kosice îl așteaptă și pentru care se pregătesc din momentul selectării lor ca fiind Capitalele Europene Culturale în 2013. Ceremoniile de deschidere din cele 2 orașe vor marca începutul unui an extraordinar, plin de activități culturale, destinate nu doar localnicilor dar și turiștilor veniți din colțuri îndepărtate ale lumii. Proiectul Capitală Culturală Europeană este un proiect de succes al UE pentru de mai bine de 25 de ani. Acest statut reprezintă o oportunitate unică pentru a impulsiona cultura unui oraș și dezvoltarea lui pe termen lung, fiind totodată deosebit de important pentru turismul din zonă, pentru crearea de noi locuri de muncă și regenerarea urbană. Le urez celor două capitale culturale europene din 2013 mult succes!.”.

capitalaculturalaeuropeana2013

(Kosice, Capitală Culturală Europeană 2013)

În 2014, titlul de Capitală Culturală Europeană va fi deținut de orașele Riga din Latvia și Umea din Suedia, în 2015 capitale culturale europene vor fi Mons din Belgia și Plzen din Republica Cehă, iar în 2016 acest titlu va fi acordat orașelor Donostia – San Sebastian din Spania și Wroclaw din Polonia.

Titlul de „Capitală Culturală Europeană” are un impact pe termen lung nu doar în domeniul culturii ci și în termeni sociali și economici, atât pentru oraș cât și pentru regiunile înconjurătoare. De exemplu, un studiu a relevat că numărul turiștilor care au vizitat pentru cel puțin o noapte orașele care au deținut statutul de Capitală Culturală Europeană a crescut în medie cu 12% față de anul precedent deținerii acestui statut. Procentul a fost chiar mai ridicat în Liverpool + 25% și Sibiu, orașe care au deținut titlul de Capitală Culturală Europeană în 2008, respectiv 2007.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302