Cât de des iau românii masa la restaurant şi ce părere au despre bacşiş?

person Horeca
access_time_filled

Doar 2% dintre români iau masa în oraș o dată pe săptămână sau mai des, arată un sondaj efectuat recent de Institutul Român de Studii Sociale (IRSS) la comanda postului TVH2.0 Mai mult, 60% dintre participanții la sondaj spun că nu obișnuiesc să ia niciodată masa la restaurant.

sondajrestaurante

Sondajul IRSS a fost realizat telefonic în perioada 12-15 noiembrie 2012 pe un eșantion de 1054 de persoane peste 18 ani, cu o marjă de eroare de ±3,0%.

Din totalul participanților la sondaj, 60% declară că nu obișnuiesc să ia niciodată masa la restaurant; 26% afirmă că servesc masa de câteva ori pe an în restaurante. Cei care au acest obicei doar o dată pe lună reprezintă 5%, față de cei care se duc la restaurant pentru a servi masa de 2-3 ori pe lună, și care reprezintă 6%.

Doar 2% dintre repondenți au declarat că servesc masa la restaurant o dată pe săptămână sau mai des.

restaurante

Cei care iau masa la restaurant cel puțin o dată pe lună sau mai des reprezintă 13% din totalul repondenților. Acestora li s-a adresat întrebarea dacă sunt de acord ca bacșișul chelnerilor să fie introdus în nota de plată. 34% au declarat că sunt de acord cu această posibilitate, în timp ce 43% au spus că nu acceptă această alternativă, iar 23% au bifat în dreptul rubricii Nu știu/ Nu răspund.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302