Franţa a câştigat World Pastry Cup 2013
Franța a câștigat aurul la prestigioasa competiție World Pastry Cup 2013, care s-a desfășurat la Lyon, în perioada 27-28 ianuarie, în cadrul SIRHA. 22 de echipe de pastry chefs venite de pe 5 continente au concurat la a 13-a ediție a Cupei Mondiale a Patiseriei, informează un comunicat de presă emis de organizatori.
Echipa câștigătoare, formată din Quentin Bailly, Mathieu Blandin și Joffrey Lafontaine a câștigat pe lângă medalia de aur și suma de 21.000 de euro. Japonia și Italia au câștigat medaliile de argint, respectiv bronz, și sumele de 12.000 de euro, respectiv 6000 de euro.
Fiecare din cele 22 de echipe participante a fost formată din 3 membri (un pastry-maker, un ciocolatier și un ice cream maker) și a avut la dispoziție 10 ore pentru a realiza o serie de deserturi pe bază de ciocolată și înghețată, precum și 3 sculpturi din gheață, zahăr și ciocolată.
În acordarea distincțiilor, au fost luate în considerare gustul, tehnica de lucru, igiena, respectarea timpului de lucru, organizarea, abilitățile și prezentarea bufetului final.
Echipele de pe locurile 2 și 3 au fost formate din: Tetsuro Akasaki, Daisuke Tomita și Koh Moriyama (echipa japoneză) și Francesco Boccia, Marcello Boccia și Lucca Cantarin (echipa din Italia).
Procesul de selecție pentru a 13-a ediție World Pastry Cup a durat 2 ani, s-a întins pe 5 continente și a cuprins nu mai puțin de 50 de selecții naționale.