“Descoperă tradiţiile culinare româneşti”, un proiect de responsabilitate socială
În perioada februarie – decembrie 2013, restaurantul Bucătărașul cel Dibaci și Russenart Communications derulează un proiect de promovare a tradițiilor culinare românești culese din toate zonele țării.
În cadrul acestui program de responsabilitate socială, 40 de rețete vechi românești vor fi obținute de la pensiuni și mici producători din cele 9 regiuni istorice ale României: Bucovina, Dobrogea, Banat, Crisana, Maramureș, Moldova, Muntenia, Transilvania și Oltenia. În fiecare lună va fi promovată câte una dintre cele 9 regiuni istorice ale României.
Toate rețetele vor fi pregătite, săptămânal, la restaurantul Bucătărașul cel dibaci și vor putea fi degustate pe durata proiectului.
Prima regiune istorică ale cărei rețete vor fi prezentate în cursul lunii februarie este Bucovina. În ultima zi a fiecărei luni calendaristice, organizatorii vor pregăti câte o seară specială, cu muzică folclorică și cu degustări ale rețetelor și băuturilor tradiționale din regiunea promovată.
Obiectivele proiectului de responsabilitate socială „Descoperă tradițiile culinare românești!” sunt identificarea și promovarea rețetelor tradiționale vechi și a pensiunilor agro-turistice care le-au oferit spre publicare.
Prin intermediul partenerilor proiectului (pensiuni și specialisti din domeniul culinar) vor fi identificate rețete traditionale mai puțin cunoscute, specifice fiecăreia dintre cele 9 zone istorice ale țării.