Turismul de business asigură constanță afacerii din industria ospitalității

person Horeca
access_time_filled

turismdebusiness2În condițiile în care industria ospitalității este sever afectată de sezonalitate prin însăși definiția sa, o componentă importantă în menținerea unei activități constante o reprezintă turismul corporate sau de afaceri. Mult mai puțin influențat de condițiile atmosferice, mai puțin pretențios la perioada de weekend, turismul de business are o singură cerință obligatorie: Calitatea, cred reprezentanții Atra Doftana.

Chiar dacă studiile de profil (incluzând statisticile ANAT pe 2011) nu relevă o pondere de importantă majoră pentru turismul de afaceri, agențiile și operatorii de turism ” în special pe segmentul premium ” confirmă importanța acestuia, spun reprezentanții Atra. 

„În turism, beneficiarul implicit este întotdeauna omul, indiferent de motivul sejurului. De aceea, este complicat de făcut o segmentare drastică a clienților. Chiar și așa, încurajarea turismului corporate este o componentă esențială a strategiei noastre, pentru că acesta ne conferă o constanță necesară în orice tip business. Turismul corporate are un grad de variabilitate mult mai mic: aproape că nu este sensibil la sezonul de vară, nu se leagă de sărbătorile majore (Crăciun, Paște etc) și cu siguranță este mai puțin pretențios cu perioada de weekend. Aceste diferențe determină o completare naturală și productivă a celor două categorii importante de turiști,” afirmă Emil Munteanu Managing Partner, ATRA Doftana.

În 2012, din totalul turiștilor veniți la ATRA, 42% a fost reprezentat de turismul corporate și 58% de turismul individual. Pentru o consolidare a constanței activității, ATRA și-a propus ca în 2013 să crească procentul de turism corporate până la 50%, prin încurajarea tarifară a clienților din acest segment și oferirea unor facilități suplimentare specifice evenimentelor de tip team-building, management meeting etc.

atradoftana

„Pe durata sezonului estival avem un procent foarte bun de ocupare, de aceea ne-am propus să ne concentrăm atenția pe extrasezon și modalitățile de a crește gradul de ocupare în aceste perioade. Implicit am ajuns la turismul corporate,” declara Emil Munteanu Managing Partner, ATRA Doftana.

În afara coordonatei de constanță, turismul corporate mai are un avantaj important: în vreme ce consumul mediu/turist/zi ajunge la 340 RON, în cazul turiștilor veniți cu scop sau interes de serviciu/afaceri, acest consum mediu se ridică la 465 RON, respectiv cu 37% peste consumul mediu al turistului individual, mai spun reprezentanții Atra Doftana.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302