Ceaiul, o oportunitate de creștere pentru afacerea ta

person Horeca
access_time_filled

Am auzit adesea despre englezi și ceaiul de la ora 5, despre ruși și samovoarele lor, despre ritualul ceaiului transmis din generație în generație de către japonezi. Pentru că este o băutură versatilă, care poate fi savurată într-o multitudine de moduri, poți oferi clienților tăi o experiență a ceaiului un pic altfel, mai ales că ai o mulțime de surse de inspirație. Prin alte părți ale lumii, fiecare ceașcă este preparată cu mare atenție și ceaiul este o băutură consumată în orice moment al zilei.

Ceaiul poate fi, de asemenea, o oportunitate de creștere pentru afacerea ta: „Iarna, pe Valea Prahovei de exemplu, sunt comandate câteva mii de pliculețe pe zi. Cele mai comandate sortimente Lipton de către cei care ies la un ceai în oraș sunt cele cu fructe de pădure și infuziile, dar și ceaiul verde urcă în preferințele consumatorilor„, declară Cristian Jitaru, reprezentant vânzări Lipton.

consumuldeceaiinlume

Dacă vrei sa le oferi oaspeților tăi o experiență ieșită din tipare, poți încerca să le oferi acestora mai multe alternative, inspirate din obiceiurile altor popoare. Iată care ar fi câteva dintre acestea:

Începem, desigur, cu Marea Britanie: aici, ceaiul negru se bea tare, cu lapte și zahăr pentru a-i da mai multă consistență și pentru a reduce din amăreală și din astringență. În restul Europei în schimb, se obișnuiește ca ceaiul să fie lăsat să se infuzeze pentru o perioadă mai scurtă de timp. Rușii preferă și ei ceaiul negru: apa fiartă se toarnă peste esența puternică de ceai, se aromează cu lămâie și se îndulcește fie cu gem, fie cu ajutorul unui cub de zahăr ținut în gură.

În Turcia și în Maroc, cel mai popular ceai este cel verde, ale cărui frunze se țin la fiert pentru 20 de minute. Ceaiul negru se bea tare și dulce, adesea aromat cu mentă și băut din pahare mici. Și alte țări din Africa de Nord preferă ceaiul verde, băut cu lapte și foarte dulce, pe care îl servesc din pahare pe parcursul întregii zile.

Japonezii beau foarte mult ceai verde, pe care îl prepară fie tradițional, din pudră, în timpul Ceremoniei Ceaiului, fie din frunze. Le place ceaiul slab, aromat, adesea cu Iasomie. În China se bea ceai verde simplu sau, în funcție de regiune, cu iasomie, negru sau Oolong. Acesta este infuzat direct în cană, care este acoperită cu un capac. Adesea, aceleași frunze sunt puse la infuzat chiar și de 3 ori la rând. Tibetanii își prepară ceaiul ținându-l la infuzat în lapte sau apă pentru o perioadă lungă de timp, apoi amestecat cu unt de iac în castronașe de lemn. În India, este foarte popular chai-ul: ceai foarte aromat, cu scorțișoară și cardamon, servit cu lapte și zahăr. Această băutură este servită de Chaiwallah, maestrul preparării ceaiului. În Statele Unite ale Americii, ceaiul se bea și rece, și cald. În statele din Sud se folosește apa rece pentru infuzii, sau se lasă să se răcească bine înainte de a fi consumat.

consumdeceai

O ceașcă de ceai preparată într-un mod special poate face ca orice ieșire în oraș să devină o scurtă incursiune într-un alt cadru cultural, călătorie care îi va încânta cu siguranță pe oaspeții tăi.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302