Tarifele hoteliere au crescut în luna martie cu 8% la nivel european

person Horeca
access_time_filled

preturihoteluriTarifele hoteliere au crescut în luna martie în medie cu 8% la nivel european, comparativ cu luna februarie a acestui an, potrivit Hotel Price Index, realizat lunar de site-ul trivago. Potrivit Index-ului, o noapte de cazare în luna martie în Europa costă în medie 93 de lire sterline (109 euro), față de 86 lire sterline în februarie (101 euro).

Cele mai semnificative creșteri se înregistrează în Spania și Italia, destinații care promit temperaturi mai blânde luna aceasta. Destinații populare de Paștele Catolic (care se sărbătorește pe 31 martie anul acesta) includ Roma, unde tarifele au crescut luna aceasta cu 33% comparativ cu luna februarie, la o medie de 109 lire sterline pe noapte, și Florența, unde de asemenea tarifele au crescut cu 24%, la 102 lire sterline.

Cele mai semnificative creșteri în Spania se înregistrează luna aceasta în Sevilla (+ 39% față de luna februarie), Valencia (+22%), Malaga (+ 21%) și Granada (+20%). Istanbul, în general o destinație ieftină și-a crescut tarifele cu 37% în această lună, la o medie de 107 lire sterline pe noapte.

Hotelierii din Europa cresc tarifele cu ocazia Paștelui Catolic

cazarelahotel

Cei care caută oferte cu ocazia Paștelui Catolic pot lua în considerare Barcelona, unde tarifele au scăzut cu 6% față de luna trecută, la o medie de 97 lire sterline pe noapte. Dacă comparăm tarifele de la hotelurile de 3 stele cu tarifele de la hotelurile de 4 stele, din weekendul în care se sărbătorește Paștele Catolic (29 martie – 1 aprilie), Dresden din Germania oferă cele mai bune tarife la 4 stele. Hotelurile de 4 stele din Dresden sunt în medie cu 13% mai ieftine decât hotelurile de 3 stele (79 lire sterline, față de 91 lire sterline pe noapte), potrivit Indexului Prețurilor Hoteliere realizat de trivago.

Alte oferte bune pot fi găsite în Valencia, unde hotelurile de 4 stele sunt în medie cu 10% mai ieftine decât hotelurile de 3 stele (66 lire sterline, comparativ cu 74 lire sterline pe noapte). Bilbao, Cologne și Madrid pot fi luate în considerare de cei care caută hoteluri de 4 stele la tarife accesibile (75 de lire sterline, 76 de lire sterline și, respectiv, 91 de lire sterline pe noapte).

Cei care caută oferte bune de Paște la hoteluri de 4 stele ar trebui să evite Veneția unde hotelurile de 4 stele sunt mai scumpe în medie cu 72% față de hotelurile de 3 stele pe perioada weekend-ului cu Paștele Catolic (307 lire sterline, față de 179 lire sterline pe noapte. Hotelurile de 4 stele din Paris sunt în medie cu 38% mai scumpe decât hotelurile de 3 stele (196 lire sterline față de 142 lire sterline pe noapte), în timp ce hotelurile de 4 stele din Londra sunt mai scumpe în medie cu 35% față de cele de 3 stele (149 lire sterline, față de 110 lire sterline) în acea perioadă.

venetia

Comparativ cu luna februarie, singura destinație din Marea Britanie care a înregistrat o creștere semnificativă a tarifelor în luna martie este Brighton (+ 6%, de la 85 de lire sterline pe noapte în februarie, la 90 de lire în martie). Potrivit trivago, tarifele la hotelurile din Marea Britanie au scăzut în această perioadă, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Tarifele la hotelurile din Dublin au crescut cu 137%, cu ocazia St Patrick’s Day

Tarifele hoteliere din Dublin au crescut cu 137% de St Patrick’s Day, potrivit Trivago. Deși sărbătoarea a picat duminică, 17 martie, cea mai scumpă noapte de cazare s-a înregistrat sâmbătă, 16 martie. O noapte de cazare a costat în medie 248 de lire sterline, ceea ce reprezintă o creștere de 137% față de media lunii, și anume 91 lire sterline.

Sursa: www.trivago.ro

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302