Crama Ceptura anticipează o creştere a volumului cu 1 milion de sticle de vin pe an

person Horeca
access_time_filled

vinuricepturaCrama Ceptura își extinde suprafața de producție cu 180 de hectare de podgorie în zona Dealu Mare, anticipând o creștere a volumului cu 1 milion de sticle de vin pe an, au anunțat reprezentanții companiei.

Din cele 180 de hectare de vie, specialiștii Cramei intenționează să creeze noi soiuri de vin de calitate superioară, din struguri Cabernet Sauvignon, Merlot, Fetească Neagră sau Shiraz pentru vinurile roze și roșii, și Fetească Albă, Fetească Regală, Riesling și Sauvignon Blanc pentru cele albe.

Ca urmare a parteneriatului cu societatea Vie Vin Podgoria Valea Călugarească, Crama Ceptura va gestiona pe deplin atât operațiunile de producție, cât și de management, și va asigura expertiza necesară realizării unor vinuri premium. Experții Cramei vor controla întregul proces de fabricare a vinurilor realizate aici – de la procesul agricol și tehnologic și maturarea vinurilor în butoaie de stejar, până la operațiunile de îmbuteliere și distribuție.

Crama Ceptura deține cele mai moderne platforme pentru producerea vinului și echipament tehnologic sofisticat, de ultimă generație. Secția de vinificare primară asigură prelucrarea a 10.000 de tone de struguri pe sezon, iar capacitatea depozitului de păstrare este de  aproximativ 10 milioane de litri de vin. Acum vom avea și una dintre cele mai bune vii din țară. Podgoriile din Valea Călugărească au un potențial unic de vinificație: un microclimat ideal, la o altidudine superioară și cu expunere sudică optimă. Zona Dealu Mare este renumită în special pentru pentru vinurile roșii, corpolente, pline de caracter. Aici, Feteasca Neagră e la ea acasă, iar noi, specialiștii Cramei Ceptura, vom valorifica la maxim acest potențial„, declară Marcel Grăjdieru, CEO al Cramei Ceptura.

La conceperea și producerea noilor soiuri de vin create în zona Dealu Mare va participa și renumitul oenolog italian, Federico Giotto, în calitate de consultant permanent al Cramei Ceptura. Compania colaborează cu Federico Giotto de doi ani, iar vinurile realizate sub îndrumarea lui au primit distincții în competiții internaționale. Dintre acestea, vinul „Crama Ceptura – Merlot” a fost premiat cu medalia de aur la International Wine Contest Bucharest 2011, în timp ce „Crama Ceptura – Cabernet Sauvignon” a primit medalia de argint în cadrul aceleiași competiții.

Despre Crama Ceptura:

•  Crama a fost construită într-un timp record, lucrările începând în martie 2004, pentru ca în septembrie 2005 să fie livrat primul lot de vin.
•  Vinăria de la Ceptura este un proiect susținut financiar de Uniunea Europeană, volumul investiției ridicându-se la aproximativ 7 milioane de euro.
•  Crama Ceptura deține un spațiu de vinificare primară, depozitarea vinurilor și două linii de îmbuteliere cu o suprafață de 13.000 m2.
•  Vinurile realizate de Crama Ceptura sunt distribuite atât intern, cât și pe importante piețe externe, precum Marea Britanie, Belgia, Grecia, Spania, Polonia, Belarus, Rusia, China, Coreea și Canada.
•  Din portofoliul Cramei Ceptura fac parte colecțiile de vinuri Crama Ceptura DOC, Prahova Estate Premium, Drumul Vinului, Villa Romana, Casa Mare, Sângele Ursului și Mierea Ursului, adresându-se tuturor tipurilor de consumatori.
•  Crama Ceptura SRL este parte a holdingului de firme din Republica Moldova Vinăria Bostavan și Vinăria Purcari.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302