Mareea: primele grupuri de turiști străini ajung pe litoral pe 15 mai

person Horeca
access_time_filled

turistilitoral2013Primele grupuri de turiști străini vor ajunge pe litoral pe 15 mai, iar ultimele vor termina vacanțele pe litoralul românesc pe 20 septembrie, și toți aleg serviciile all inclusive, anunță compania Mareea. Doar în complexul Mercur-Minerva din stațiunea Mamaia, administrat de Mareea, se vor caza în acest an peste 1.000 de turiști străini, care provin în principal din Germania, Ungaria și Polonia, se arată într-un comunicat de presă.

Primele grupuri de străini încep să sosească pe litoral începând cu 15 mai, când la complexul Mercur-Minerva vor veni 100 de turiști aduși de concernul Neckermann. Datorită serviciilor turistice deosebite pe care le oferă, complexul hotelier Mercur Minerva a fost inclus în premieră în cataloagele externe Nekermann, la categoria all inclusive, și in cataloagele de Family Club unde este singurul complex hotelier prezent din România. Astfel, turiștii straini provin într-o proporție semnificativă de la touroperatorul Thomas Cook/ Neckermannn, care, de altfel, va trimite în acest an pe întreg litoralul românesc peste 7.000 de turiști străini.

Sezonul estival 2013 va aduce doar la Mercur-Minerva peste 1.000 turiști, beneficiari în totalitate de servicii all inclusive premium. Turiștii străini preferă exclusiv serviciile all inclusive cu servicii integrate și animație cu ajutorul  animatorilor specializați, vorbitori  de limba germană și engleză. Aceștia sunt de obicei adepții sejururilor relaxate, spun reprezentanții Mareea.

Primele 3 luni ale anului au adus pentru Mareea vânzări de peste 20 milioane lei, principalele produse turistice fiind reprezentate de pachetele early booking, care sunt din ce în ce mai solicitate. În același interval de timp, în 2012, Mareea a înregistat vânzări de 14 milioane de lei. Destinațiile care au cunoscut creșterile cele mai importante sunt: turismul intern (litoral) si extern (chartere Grecia – în special cele destinate zonei insulare) și Bulgaria.

allinclusiveRomânii sunt din ce în ce mai atrași de serviciile all inclusive de pe litoralul autohton. Dacă anul trecut erau circa 1.500 de locuri în hotelurile all inclusive, în această vară sunt 2.000 de locuri, iar reprezentanții Mareea estimează că în decurs de trei ani numărul acestora se va dubla.

Creșterea cererilor pentru servicii all inclusive pentru litoralul românesc, de la an la an, are ca singură explicație satisfacția evidentă a turiștilor români, care conștientizează că pot beneficia de servicii de acest tip, la același nivel sau chiar mai bun decât cele externe. În plus, din ce în ce mai mulți turiști realizează că serviciile all inclusive au și marea calitate de a securiza bugetele alocate vacanțelor„, a declarat Marius Usturoiu, directorul general al agentiei Mareea.

În proporție de peste 90%, familiile cu copii reprezintă consumatorii de servicii all inclusive, tocmai datorită elementelor expuse mai sus. Litoralul românesc este mult mai aproape, reprezintă o destinație turistică sigură și este mult mai eficient să îți evaluezi dinainte bugetul de cheltuieli și să ai astfel satisfacția unui sejur reușit.

Potrivit trendului ascendent al vânzărilor de vacanțe pe litoral de la începutul acestui an, estimăm o creștere de 15-20% a numărului de turiști pentru întregul sezon, comparativ cu cei aproximativ 2 milioane ajunși anul trecut în stațiunile românești de la Marea Neagră„, spun reprezentanții Mareea.

„Mulți dintre turiști au înțeles importanța achiziționării de servicii turistice prin programele early booking, fapt care avantajează deopotrivă atât turiștii care beneficiază de importante reduceri, cât și agențiile sau hotelierii care au aderat la aceste programe. De asemenea, diversificarea permanentă a produselor turistice, evenimentele care au fost promovate prin târguri de profil sau care se preconizează (parade, concerte etc), creșterea calității și îmbunătățirea raport calitate/preț sunt factorii care stau la baza acestei creșteri”, se arată în comunicatul emis de Mareea.  

Pe de altă parte, spun reprezentanții Mareea, litoralul românesc este cu certitudine pregătit să primească turiști de 1 Mai. Este suficientă o simplă vizită pe litoral la acest moment, pentru a vedea efervescența hotelierilor care renovează și pregătesc în ritm alert unitățile de cazare și cele de agrement, în perspectiva valului de turiști care va da startul sezonului. În plus autoritățile locale dezvoltă la acest moment lucrări de anvergură pe zona stațiunii Mamaia și sudul litoralului, unde infrastructura este mult îmbunătățită.

Mareea este principalul touroperator pentru litoralul românesc, un număr de aproximativ 100.000 de turiști beneficiind de serviciile agenției pe parcursul sezonului estival 2012. Anul acesta, ca urmare a trendului înregistrat până în prezent și a organizării companiei la nivel național, reprezentanții Mareea speră să deservească 140.000 de turiști.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302