METRO Chef trimite în Finală 4 echipe specializate în bucătăria internațională
Competiția culinară METRO Chef a ajuns la mijlocul etapei de calificare. METRO Cash&Carry România anunță desemnarea echipelor finaliste pentru categoria bucătărie internațională.
În perioada 9-10 iulie și 16-17 iulie, 24 echipe de bucătari s-au întrecut în preparate culinare specifice bucătăriei internaționale, în cadrul competiției culinare METRO Chef, desfășurată la Centrul de Pregătire în Gastronomie METRO Cash & Carry România. Toți concurenții categoriei au beneficiat de sesiuni de pregătire, în cadrul cărora au învățat de la specialiștii din juriul METRO Chef noi tehnici și tendințe culinare specifice bucătăriei internaționale.
Cele mai apreciate patru echipe s-au calificat în Marea Finală METRO Chef 2013:
- Restaurant Belvedere din Brașov, reprezentat de Buzea Daniel și Nistor Daniel;
- Restaurant Gourmet din Brașov, reprezentat de Vreme Alexandru si Arnold Romanescu;
- Restaurant Club Divino din Galați, reprezentat de Covaci Vasile și Lungu Mihai;
- Restaurant Popasul Bucovina din Sucevița, reprezentat de Asavei Florin și Filimon Daniel.
Concurenții au fost evaluați de către un juriu format din experții de la Centrul de Pregătire în Gastronomie, împreună cu invitații speciali ai categoriei: Martin White ” Executive Chef Restaurant Marriott Casino; Georgiana Ilie ” Food Editor Revista Good Food; Specialiști METRO Cash & Carry România: Patrick Guibet – Executive Chef METRO Cash & Carry România, Silvia Ailincăi – Pastry Chef METRO Cash & Carry România, Constatin Eremia – Executive Sous Chef METRO Cash & Carry România.
„În cadrul fiecărei bucătării specializate care intră în bucătăria internațională, Chefii trebuie să țină cont de o serie de aspecte: să utilizeze produse proaspete și de sezon, pe care să le eficientizeze la maximum, să fie creativi, să lucreze în echipă și să gătească un preparat cu prezentare și gust care să impresioneze. Sunt bucuros să văd că mulți dintre concurenții acestei categorii a METRO Chef au demonstrat că au pregătirea și pasiunea necesare pentru a aplica aceste elemente în munca lor„, declară Martin White, Executive Chef Restaurant Mariott Casino și membru al juriului acestei ediții.
Etapa de calificare a competiției continuă până la mijlocul lunii septembrie cu următoarele două categorii:
– bucătărie de catering/ food solutions ” 20-21 august, 27-28 august
– bucătărie italienească ” 09-10 septembrie, 11-12 septembrie
În cadrul Marii Finale METRO Chef 2013 (1-3 octombrie), vor fi desemnate câte trei echipe câștigătoare pentru fiecare categorie. Valoarea totală a premiilor acordate în acest an este de 87.500 lei, la care se adaugă vouchere de cumpărături, în valoare de 11.500 lei (TVA inclus).