Bucătarii din Delta Dunării se întrec în preparate tradiționale deltaice

person Horeca
access_time_filled

retetedeltaiceCel mai mare festival de artă culinară din Delta Dunării se va desfășura în perioada 7-9 septembrie, în localitatea Crișan, iar pe durata festivalului vor fi organizate concursuri gastronomice pe bază de rețete tradiționale deltaice în cadrul cărora se vor întrece echipe de bucătari de pe întreg teritoriul Deltei, informează Asociația Litoral – Delta Dunării.

Concurenții își vor arăta măestria în ale gătitului de preparate tradiționale specifice zonei deltei pe parcursul a două manșe în prima zi, pregătind delicioasele preparate, urmând ca, în cea de-a doua zi, să se decidă cine a gătit și servit cel mai bun borș de pește.

Startul competiției gastronomice va avea loc sâmbătă, 7 septembrie 2013, la ora 12.00 și în fiecare zi, în mijlocul „Festivalului Borșului de pește al Deltei Dunării”, gurmanzii se vor bucura atât de produsele preparate în cadrul competiției, cât și de extraordinarul folclor prezentat de etniile Deltei.

„Acest eveniment (Festivalul Borșului de pește al Deltei Dunării, n.r.) pune în valoare bogăția etnică și culturală a Dobrogei și oferă turiștilor posibilitatea de a descoperi Delta Dunării într-un mod cu totul inedit – printr-o serie de întreceri culinare de excepție! Asociația Litoral Delta-Dunării recomandă turiștilor, cu mare căldură, să participe la acest eveniment și să se bucure de tot ceea ce această destinație de ‘diamant’ a României , Delta Dunării, are de oferit!’, a declarat Corina Martin, președintele Asociației Litoral ” Delta Dunării.

Evenimentul, aflat la prima ediție, este organizat de către ANTREC Tulcea, cu sprijinul Asociației Litoral-Delta Dunării, co-finanțat în cadrul Programului Operațional Regional, Axa prioritara 5- Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului, Promovarea potențialului turistic și Domeniul de Intervenție crearea infrastructurii necesare, în scopul creșterii activității României ca destinație turistică.

„ANTREC Tulcea promovează obiectivele turistice ale Deltei Dunării cu accent pe tradiția și cultura oamenilor ce locuiesc în această mirifică zonă. În cadrul acestui festival, fiind de altfel și prima ediție, ne dorim să arătăm publicului din România, și nu numai, cât de multe are de oferit Delta Dunării, pe lângă extraordinara biodiversitate. Vrem să dezvăluim latura culturală a oamenilor ce locuiesc aici”, a declarat președintele ANTREC Tulcea, Silviu Gheorghe.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302