16 priorități a industriei ospitalității europene pentru 2014-2019

person Horeca
access_time_filled

prioritatiHOTREC2014Asociația profesională a hotelurilor, restaurantelor și cafenelelor din Uniunea Europeană, HOTREC a publicat Manifestul său pentru alegerile europene din 2014, subliniind 16 priorități pe care industria ospitalității ar dori să le vadă susținute de candidații la alegerile europene în următorul mandat legislativ.   

Industria ospitalității din Europa angajează peste 10 milioane de oameni. Această industrie a creat 2,5 milioane de locuri de muncă între 2000 și 2010 și este unul dintre puținele sectoare care a continuat să creeze noi locuri de muncă, în ciuda crizei. Din acest motiv candidații la alegerile europene din 2014 ar trebui să sprijine Manifestul nostru dacă doresc să stimuleze creșterea economică și crearea de noi locuri de muncă în Uniunea Europeană„, a declarat președintele HOTREC, Kent Nystrom.

Cele 16 priorități identificate de HOTREC sunt:

În general

  •  Subsidiaritatea trebuie să prevaleze
  • Reducerea birocrației
  • Reglementare mai inteligentă
  • Acces mai ușor la fonduri pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii

Politici UE

  •     Afaceri sociale – Nu subminați crearea de locuri de muncă!

o    Este necesar să se evite o nouă legislație a muncii din UE care ar prejudicia rezultatul excelent înregistrat de industria ospitalității în ceea ce privește creșterea locurilor de muncă, în special pentru tineri. Flexibilitatea dispozițiilor referitoare la timpul de lucru este esențială pentru menținerea serviciilor în cadrul industriei ospitalității.

  • Canale de distribuție ” Asigurați o concurență cinstită în distribuția online!

o    Poziția dominantă a Online Travel Agents (OTAs) trebuie inversată. Garanțiile forțate de a oferi cel mai bun preț datorită poziției dominante ale OTAs determintă antreprenorii să piardă controlul asupra tarifelor și asupra business-ului lor.

  • Politica de vize ” Facilitați intrarea turiștilor în Europa!

o    Folosirea soluțiilor tehnologice inteligente pentru a facilita obținerea vizelor, în special pentru țările BRICS, este crucială. Contribuția turismului la economia UE trebuie să fie luată în considerare, precum și problemele legate de securitate.

  • Controale oficiale în restaurante ” Nicio taxă de inspecție obligatorie!

o    O propunere UE intenționează să facă restaurantele să plătească o taxă care să acopere costul inspecțiilor. Această taxă ar trebui să fie o opțiune pentru statele membre, nu o obligație.

  •  Accesibilitate – Luați în considerare greutățile cu care se confruntă IMM-urile

o    Pentru a fi eficientă, orice legislație viitoare ar trebui să rămână cât mai mult posibil la nivel național. Flexibilitatea și solicitările rezonabile sunt factorii cheie pentru succes.

  • Protecția datelor ” Nicio povară suplimentară pentru IMM-uri!

o    Viitoarea reglementare nu ar trebui să impună noi obligații industriei, în special cerința de a desemna un responsabil cu protecția datelor.

  • Drepturile de autor ” Utilizatorii au nevoie totodată de un regulament clar al sectorului audio-vizual
  • Pachete turistice ” Nu prejudiciați rezervările hoteliere!

o    Regimul legal aplicabil rezervarilor hoteliere acoperit de o nouă Directivă privind Pachetele Turistice nu ar trebui să fie mai puțin favorabil decât cadrul legal existent. Mai multe locuri de muncă vor fi create, fără a scădea protecția consumatorilor, dacă noua Directivă se aplică numai atunci când există un element de transport.

  • Cardurile de plată – Comisioanele interbancare trebuie să scadă!

o    Aceste comisioane încalcă legea concurenței, cresc prețurile și sunt cu mult peste costul real al procesării cardurilor.

  •   Mâncarea în restaurante – Asigurați faptul că utilizarea alimentelor proaspete este încă posibilă!

o    Reprezentanții HOTREC atrag atenția că recent adoptata Food Information Regulation va face mai greu pentru restaurante să folosească mâncare proaspătă.

  • Cotele TVA – Menține-ți cote reduse la TVA pentru turism

o    Un TVA redus va contribui la o Europă competitivă ca destinație turistică, contribuind inclusiv la crearea de noi locuri de muncă. Statele membre ar trebui să aibă în continuarea opțiunea de a aplica TVA redus pentru serviciile din industria ospitalității.

  • Cazarea privată

o    Numărul tot mai mare de proprietari care închiriază apartamente private și case de vacanță și fără a respecta întotdeauna normele sub care se spun unitățile din industria hotelieră, constituie o amenințare reală la protecția consumatorilor și la locurile de muncă din industrie.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302