Profesioniștii din industria Food&Beverage se reunesc la Alimentaria 2014

person Horeca
access_time_filled

Salonul Internațional Alimentaria din Barcelona își redeschide porțile pentru profesioniștii din industria Food&Beverage din întreaga lume, în perioada 31 martie – 3 aprilie 2014. Ediția din 2014 a evenimentului este angajată la internaționalizare, cu scopul de a consolida focusarea sectorului pe expansiunea internațională și de a ajuta companiile participante să obțină acces la noi piețe, au anunțat organizatorii.

„Alimentaria și-a dublat eforturile de a atrage buyeri din întreaga lume pentru ediția din 2014, astfel încât cele peste 3800 de companii participante să poată beneficia de o creștere a oportunităților de export”, afirmă organizatorii. Aceștia susțin că în mediul economic actual, expansiunea internațională este una dintre cele mai eficiente căi către competitivitate pentru industria agro-alimentară.

Organizatorii estimează că peste 140.000 de vizitatori, din care 35% din afara Spaniei, vor trece pragul Salonului Alimentaria la ediția din 2014 care va avea loc la Fira de Barcelona Gran Via Exhibition Center, în perioada 31 martie – 3 aprilie 2014, pe o suprafață de 85,000mp.

alimentariaediatia2014

La ediția din 2014 unul din obiective este acela de a organiza peste 8000 de întâlniri de afaceri între expozanți și profesioniștii din delegațiile sosite din 60 de țări. „Alimentaria oferă companiilor participante, în special IMM-urilor, o platfomă importantă care să le ajute să obțină acces la noi piețe”, a subliniat Directorul general Alimentaria Exhibitions, J. Antonio Valls.

Una din principalele noutăți la ediția de anul acesta va fi reprezentantă de zona „Alimentaria Experience”, care va reuni toate activitățile legate de restaurante și gastronomie. Aici vor avea loc demonstații culinare live, workshop-uri și cursuri de bucătărie, sesiuni de degustare, conferințe și alte activități, menite să scoată pe tapet principalele trenduri și să ofere totodată inspirație și soluții pentru operatorii de restaurante.

Zona Alimentaria Experience va include de asemenea și un spațiu pentru degustări de vinuri, unde vor fi prezentate o serie de vinuri atipice cu scopul de a atrage noi consumatori, în special tineri. Diferiți producători de produse pre-preparate destinate sectorului HoReCa vor expune în această zonă.

Un centru al cunoașterii, inovației și al trendurilor

Alimentaria nu este doar o platformă de business și internaționalizare recunoscută, ci va deveni pentru câteva zile și un centru al cunoașterii, al dezbaterilor, educației, inovației și trendurilor din industria Food&Beverage. În acest sens, Pavilionul 2 va găzdui Alimentaria Hub, în incinta căruia se vor organiza simultan diverse congrese, seminarii, întâlniri de afaceri, expoziții, prezentări, lansări ș.a.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302