Pasionați de cafea din toată țară concurează la Barmaniada, Etapa Barista

person Horeca
access_time_filled

etapabaristabarmaniada2013Prima lună a primăverii reunește pasionații de cafea din întreaga țară, în cadrul celei de-a șasea etape Barmaniada, cel mai important eveniment anual din domeniul bartendingului. Proba de Barista le va oferi concurenților șansa de a pune în valoare calitățile cafelelor de origine în preparate create cu îndemânare, miercuri, 5 martie, la Scala (Pipera-Tunari, 1B). Competiția se va încheia cu desemnarea câștigătorului titlului de Barmanul anului 2013 în România.

Etapa de Barista va aduce în fața publicului numeroși profesioniști, care vor dezvălui tainele celor mai bune cafele, în funcție de caracteristici specifice ale acestora, precum originea, modul de prăjire și râșnire, tehnica de preparare sau complexitatea aromelor. Începând cu ora 12.00, cei mai buni barista se vor întrece în pregătirea unor preparate clasice, printre care espresso și cappuccino. Spiritul creativ al concurenților va fi pus la încercare de la ora 19.00, în cadrul celei de-a doua probe, când aceștia vor crea cocktailuri originale pe bază de cafea și Olmeca Coffee.

Invitați

Evenimentul se va bucura de prezența a doi invitați renumiți la nivel internațional. Gwilym Davies, câștigător al marelui premiu la World Barista Championship, în 2009, este primul campion mondial care va împărtăși experiențele sale în cadrul unei competiții românești. În prezent, el deține renumitul coffee shop londonez Prufrock Coffee. Acesta va veni însoțit de soția sa, Petra Veselá, juriu acreditat SCAE (Speciality Coffee Association of Europe). Aflându-se printre cei mai apreciați experți în domeniul cafelei din lume, ea susține cursuri de specialitate și oferă consultanță pentru numeroase localuri.

Momente speciale

Pe parcursul competiției, publicul va avea ocazia să experimenteze preparate pe bază de cafea, în cadrul zonelor special amenajate. La barul Olmeca Coffee, cei prezenți vor descoperi savoarea tequilei îmbogățită cu aromele puternice ale cafelei proaspăt prăjite și ale caramelului. Mai mult decât atât, aceștia vor putea servi delicatese surpriză la Candy Bar, locul de răsfăț al tuturor celor care vor lua parte la eveniment. Datorită aromelor fructate ale cafelei și a notelor dulci ale tequilei, acestea vor fi folosite pentru a crea dulciuri cu o textură delicată și un gust memorabil. Olmeca Coffee va putea fi servită în moduri inedite, în frozen shots, dar și ca ingredient special în prăjituri.

La barul Doncafe, doamnele și domnișoarele pasionate de latte art vor primi mărțisoare deosebite create de barista profesioniști chiar în ceștile de cafea.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302