Asociația Degustătorilor Autorizați din România împlinește 20 de ani

person Horeca
access_time_filled

adar20deaniÎn perioada 28 februarie – 2 martie 2014, Asociația Degustătorilor Autorizați din România (ADAR) sărbătorește douăzeci de ani de la înființare. Evenimentul a avut loc la Hotel Palace din Sinaia în prezența celor 130 de membri.

ADAR s-a înființat în 1994, la inițiativa unor profesioniști entuziaști din domeniul vitivinicol. Din asociație fac parte degustători de vinuri și băuturi alcoolice atestați și autorizați. Obiectul de activitate al asociației îl constituie reunirea specialiștilor atestați – autorizați ca degustători – într-un cadru autorizat, menținerea în formă a degustătorilor de vin prin antrenamente trimestriale în zonele vitivinicole ale României, susținerea intereselor degustătorilor autorizați, organizarea și desfășurarea concursurilor de vinuri și băuturi alcoolice, organizarea de sesiuni tehnice, cursuri, instruiri care să asigure pregătirea și perfecționarea specialiștilor.

Un alt obiectiv fundamental al ADAR îl constituie actualizarea informațiilor din industria vinului: tehnologii moderne de fabricare, echipamente și material oenologice, dar, în primul rând, calitatea vinurilor obținute în toate regiunile viticole. Astfel, an de an, în fiecare trimestru, ADAR-ul organizează simpozioane în diferite podgorii, unde se stabilește câte o tematică pentru anumite categorii de vinuri. Fiecare producător – membru ADAR – aduce cu sine cele mai reprezentative vinuri din tematică, creându-se astfel premizele cunoașterii specificului anumitor terroir-uri, a condițiilor anului de recoltă, a „mâinii” oenologului și, nu în ultimul rând, a trend-ului în piață.

Membri ADAR pot deveni doar specialiștii (cu studii superioare sau medii) testați din punct de vedere al capacității senzoriale prin programul organizat de A.D.A.R. și cărora li s-a atribuit calitatea de degustător autorizat de vinuri și băuturi alcoolice (valabilitatea testării este de 5 ani); să fie specialiști din cercetare sau învățământul superior; să fie producători de vin sau băuturi alcoolice, oenologi, chimiști analiști în vin, comercianți de vin sau băuturi alcoolice, materiale și utilaje oenologice.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302