Bucătăria chinezească conduce în topul preferințelor exotice ale românilor

person Horeca
access_time_filled

mancarechinaRomânii și-au rafinat gusturile și preferințele gastronomice, felurile de mâncare exotice, preponderent orientale, fiind tot mai comandate. Potrivit foodpanda, cea mai mare platformă de comenzi de mâncare din România, bucătăria chinezească, libaneză și turcească înregistrează cele mai multe comenzi în București, Cluj și Timișoara, zonele acoperite de platformă.

Potrivit foodpanda, bucătăria chinezească conduce detașat în topul preferințelor exotice ale românilor, urmată, în ordine, de cea libaneză, turcească, japoneză și mexicană. Comenzile pentru feluri de mâncare exotice se înregistreză în permanență, indiferent de ziua săptămânii, fiind ușor mai ridicate în weekend.

„Deși tradiționaliști și mari amatori de mâncare cu specific local, românilor le place să experimenteze bucătăria internațională, în special cea asiatică, orientală. Primim zilnic comenzi pentru restaurante cu specific chinezesc, libanez, turcesc, chiar și japonez. Este adevărat, însă, că spre deosebire de vecinii gurmanzi din Europa, sushi-ul se numără printre felurile de mâncare cel mai puțin comandate de români”, declară Dan Macarie, Country Manager foodpanda România.

Potrivit lui Macarie, comenzile pentru mâncăruri exotice pe platforma foodpanda sunt constante, ușor mai ridicate în weekend. În timpul săptămânii, circa 65% din totalul comenzilor sunt pentru mâncare exotică, respectiv 75% în weekend.

foodpanda.ro colaborează, în prezent, cu aproape 200 de restaurante din București, Cluj-Napoca și Timișoara, fiind lider de piață pe sectorul platformelor online pentru comenzi de mâncare din România.

Sursa foto: blog.wendywutours.co.uk

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302