20 de firme românești participă la Alimentaria 2014

person Horeca
access_time_filled

expozantialimentaria2014România este reprezentată de 20 de firme din domeniul industriei alimentare la prima manifestare expozițională a sectorului din acest an, Târgul Internațional de Industrie Alimentară „Alimentaria 2014”, care are loc la Barcelona (Spania), în perioada 31 martie – 3 aprilie.

Firmele românești își expun produsele în două pavilioane expoziționale însumând 168 de metri pătrați. Standurile naționale se vor afla în două zone de expunere: Intercarn (P5-E43) și International (P2-E228).

Producătorii români participă la târg cu produse din carne, produse de panificație, patiserie și dulciuri, apă minerală. Firmele participante sunt Caroli, Cristim, Agricola, Kosarom, Aaylex, Sergiana, Scandia, Vascar, Elit, Mariflor, Andromi, Inorogul, Unicom, Boromir, Pambac, Natural, European Drinks, European Food, Tip-Top și Kaola.

„Toată elita industriei alimentare românești va arăta Europei că ne merităm un loc fruntaș pentru calitatea produselor”, afirmă reprezentanții Asociației Române a Cărnii (ARC). Evenimentul este susținut de ARC, Asociația pentru Promovarea Alimentului Românesc (APAR), ambele asociații fiind membre ale Federației Naționale Pro Agro.

La ediția trecută a târgului, în 2012, România a participat cu 42 de companii, reunite sub pavilion național.

Organizatorii Alimentaria 2014 și-au dublat eforturile în acest an pentru a atrage buyeri din întreaga lume, în special din Asia, Statele Unite și America Latină, precum și din Europa, astfel încât cele peste 3.800 de companii participante să poată beneficia de o creștere a oportunităților de export.

Firmele expozante la ediția din acest a Târgului Internațional de Industrie Alimentară ‘Alimentaria 2014’ provin din peste 50 de țări.

Alimentaria 2014

Alimentaria, cel mai important târg din industria agro-alimentară din Spania și unul dintre cele mai mari din lume, va atrage buyeri de pe 5 continente pentru a oferi celor 3800 de companii participante mai multe oportunități de export. Alimentaria va prezenta cele mai recente trenduri ale industriei și va consolida legătura dintre industrie și gastronomie în cadrul „Alimentaria Experience”.

Alimentaria 2014 se desfășoară în perioada 31 martie – 3 aprilie la Fira de Barcelona – Grand Via Exhibiton Centre. Anul acesta, târgul a fost promovat în toată lumea pentru a indentifica și atrage principalii buyeri din piețele emergente și țările europene. Se așteaptă ca un număr mare de vizitatori internaționali din peste 140 de țări vor veni la Alimentaria și că peste 600 de importatori și distribuitori cheie din America Latină, America de Nord și țările asiatice vor veni la târg pentru a participa la peste 8000 de întâlniri de afaceri.

Focusul pe internaționalizare este în conformitate cu obiectivul industriei Food&Beverage din Spania care țintește să stimuleze exporturile, de la 22,600 milioane euro în 2013, la 46,000 milioane euro în 2020.

O inițiativă importantă din acest an o constituie „The Alimentaria Experience”, care va reuni circa 50 de chefi cu stele Michelin. Joan Roca, Juan Mari Arzak, Quique Dacosta, Pedro Subijana, Carme Ruscalleda și Paco Pérez sunt doar câțiva dintre chefi care vor face demonstrații culinare live. Spațiul va găzdui de asemenea competiția „Chef-ul Anului”.

Evenimentul va include de asemenea și un spațiu dedicat degustărilor de vinuri intitulat „Vinorum”, unde vor fi prezentate 50 dintre cele mai inovatoare vinuri din zilele noastre.

Un aspect important al ediției din acest an este că mâncarea și băuturile expuse în cadrul târgului nu vor fi aruncate. Odată ce show-ul se va închide, acestea vor fi donate către Food Bank Foundation. Mai mult, orice mâncare gătită rămasă va fi distribuită la bucătăriile sociale prin intermediul ONG-ului Nutriție fără frontiere.

Mai multe informații despre ediția din acest an găsiți AICI.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302