Târgul Internațional de Vinuri GoodWine își redeschide porțile

person Horeca
access_time_filled

Târgul Internațional de Vinuri GoodWine, ediția a XI-a, își deschide porțile vineri, 25 aprilie la Romexpo, în incinta Pavilionului C1. Peste o mie de vinuri, a circa 100 de producători locali și străini, vor fi la dispoziția vizitatorilor, din care, mai mult de o sută vor fi lansate în premieră, au anunțat astăzi organizatorii. GoodWine este cel mai important eveniment dedicat vinului organizat în România. 

expozantigoodwine2014

Printre expozanții ediției de primăvară 2014 se numără: Casa de Vinuri Cotnari (Partener Oficial), Jidvei (Partener Principal), Vincon Vrancea (Partener), S.E.R.V.E. Ceptura, Crama Oprișor, Vinarte, Budureasca, Senator Wine, Cramele Halewood, Alcovin, Crama Basilescu, Domeniile Blaga, Winero, Agricola Știrbey, Avincis, Via Sandu, Domeniul Vlădoi, Vinicola Averești, Wine Princess, Nomibo, Cricova România, Casa Panciu, Domeniile Ostrov, amb Wine (Liliac), Intervitt, Domeniile Tohani, Stenota Winery, Vitis Metamorfosis, Vinoteca Mea, Crama Iordache, Crama Hetei, Vinum Capidava, Vinimondo, Alma Tim (www.smartdrinks.ro), Crama Borha, Principe di Corleone (Italia), B-WINEGROWER (Franța), Enoteca Provensala (Franța), Fautor (Republica Moldova), Barza Albă (Republica Moldova), Ecoreca, Crama Borha (Spania), Eduardo Miroglio (Bulgaria) Azienda Vitivinicola Malgra (Italia), Commerce Line (Italia), Giuliano Tartufi (Italia), TM Inox (Italia), Potio Nobilis.

Pentru prima dată la Goodwine se află Crama Hetei din Satu Mare, o cramă de familie, care deține în prezent 15 hectare de vie plantate cu soiuri nobile: Syrah, Cabernet Franc, Fetească Neagră, Riesling de Rhin, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Furmint, Pinot Gris, Tămâioasa Românească și Feteasca Regală, Pinot Noir, Merlot și Cabernet Sauvignon. Vizitatorii vor întâlni în premiera la Goodwine și Crama Iordache din Drăgășani în standul Vinoteca Mea, dar și Stenota Winery (Prahova) și Vinum Capidava din Dobrogea.

O altă noutate va fi prezența importatorilor B-Winegrowers (Franța – CHATEAU LA ROSE DU PIN, CHATEAU JACQUES NOIR, CHATEAU PLAISANCE, CHATEAU DE VIRECOURT), Enoteca Provensala (importator din zona Provence – Franța, a vinurilor Chateau des Bertands și Chateau de Berne precum și Principe di Corleone (Italia – podgoriile siciliene Monreale și Alcamo). Spania va fi reprezentată de importatorul Crama Borha, care va reuni în standul propriu cramele La Rioja Alta, Enate, Protos, Marques de Riscal, Hermanos Perez Pascuas, Avelino Vega, Mustiguillo, Borsao, Grandes Vinos y Viñedos).

La standul importatorului Vinimondo, vor avea loc două degustări speciale alături de producătorii Michele Jermann și Edi Clementin (zona Friuli Venezia Giuli) în prima zi a târgului, iar a doua zi, vinurile albe Gavi și Cortese din Piedmont vor fi prezentate de Mr. Gabbalo ” La Scolca.

Vorbind despre lansările în premieră, Casa de Vinuri Cotnari va prezenta gamele Domenii și Colocviu cu ani noi de recoltă. În standul Jidvei, vom găsi extinderea gamei Mysterium printr-un asamblaj inedit și noile vinuri din anul de recoltă 2013.

Zona de delicatese va fi reprezentată de Giuliano Tartufi, Trufex, Commerce Line, Choco Me, Zimbria, Bristot și Contego Coffee.

Accesoriile dedicate vinului sunt prezentate de companii din țară și din străinătate: Bilancia, Vimini Prod, Kulinox, Flexlabel, Buticom Tonnellerie, Tm Inox, Horeca Expert, Btc Glass Design.

Pe toată perioada târgului GoodWine, Master of Ceremony este Cătălin Păduraru, reprezentantul României la OIV ” Organizația Internațională a Viei și Vinului, membru FIJEV, Șef al Legatului pe București al Cavalerilor Vinului European și membru ADAR, care va prezenta și coordona programul degustărilor și lansărilor de vinuri în cadrul târgului.

Pe perioada Târgului de Vinuri Goodwine, va avea loc și etapa de calificare Sud a competiției WINE MASTER. Concursul sommelierilor din 2014, CUPA OSR, organizat de către Organizația Somelierilor din România 2011 (OSR 2011) a fuzionat cu WINE MASTER, competiție rezervată de asemenea somelierilor și organizată anual de către sommelierul Avram Laurențiu Achim. Contopirea celor două întreceri s-a realizat ca urmare a afilierii OSR 2011 la Federația Somelierilor din România (FSDR), for condus de către Laurențiu Achim.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302