Tendințe în designul interior de hoteluri

person Horeca
access_time_filled

tendintedesignhotelHotelurile moderne s-au adaptat inteligent la schimbările sociale rapide, apelând la soluții creative. De la regândirea lobby-urilor, la reconfigurarea camerelor de oaspeți sau transformarea restaurantelor de hoteluri în „destinații în sine”, designul de interior pentru hoteluri se schimbă pentru a contribui la o experiență de cazare unică, potrivit specialiștilor de la Freshome. Iată câteva din cele mai vizibile trenduri de design interior care modelează scena industriei ospitalității din zilele noastre.

  • Lobby-urile sunt proiectate ca spații dinamice multi-funcționale

Multe proiecte hoteliere se focusează pe oferirea unei prime impresii percutante. Importanța lobby-urilor de la intrare crește, pe măsură ce întâlnirile sociale devin din ce în ce mai dependente de această zonă particulară din incinta hotelurilor. Lobby-urile din hoteluri ar trebui să ofere un spațiu multi-funcțional pentru discuții neprotocolare și discuții formale, pentru munca pe laptop-uri ș.a. O segmentare creativă a spațiului este necesară, care să ofere atât zone intime cât și sociale.

  • Nu doar un restaurant, ci o destinație în sine

Puține restaurante de hoteluri își mai concentrează farmecul strict pe „aplicabilitate”. Gătitul este o artă și așa ar trebui să fie spațiul de expunere. Vedem din ce în ce mai multe restaurante de hoteluri transformate în spații memorabile prin intermediul designului. Sunt recomandate tematicile, care împing creativitatea la noi culmi și transformă fiecare restaurant într-o destinație în sine.

  • Regândirea configurației camerelor de oaspeți

În zilele noaste, oaspeții se așteaptă la surprize și unde altundeva decât departe de casă, în camera lor de hotel. Probabil de aceea fiecare interior din industria hotelieră din zilele noastre este foarte diferit de celelalte. 

  • Caracteristici SPA încorporate în băi

Băile au încetat să mai fie percepute ca și camere auxiliare, spații pentru a fi reduse la minim, cu scopul de a extinde zonele de locuit. Turistul modern se așteaptă la mai mult decât are acasă în călătoria sa. O baie cu elemente de Spa este o invitație deschisă la relaxare și o metodă dovedită de a ademeni clienții: dușuri cascadă, căzi de baie supradimensionate, chiuvete pentru Ea și pentru El, prosoape gigant, produse de înfrumusețare și un spațiu generos.

  • Focusul pe arta locală

Este păcat că arhitectura modernă se distanțează de regulă de originile locale. Câteodată ne uităm la hoteluri iar designul lor nu ne spune nimic despre locul în care ele sunt situate. Din fericire, din ce în ce mai mulți proprietari de hoteluri realizează că adăugând arta locală în designul interior al hotelului se îmbunătățește percepția oaspeților asupra locului și se creează o experiență originală. 

  • Detalii verzi

Sustenabilitatea este un subiect delicat pentru proprietarii de hoteluri, cu toate că fac tot posibilul pentru a minimaliza costurile pe termen scurt. Însă a fi cu un pas înaintea „jocului” este important și acest lucru duce deseori la idei inovatoare. Ferestre supradimensionate pentru lumină naturală, materiale de construcții naturale, pubele speciale pentru reciclare destinate oaspeților, produse locale pentru gătit sunt doar câteva trenduri în hoteluri. 

  • Spații personalizate

Este o realitate faptul că amintirea unei hotel rămâne întipărită în mintea unui oaspete pentru o lungă perioadă de timp, doar dacă experiența de cazare este unică. Cu acest lucru în minte, proprietarii de hoteluri personalizează spațiile din interiorul hotelului mai mult ca niciodată. Camerele tematice au de asemenea un impact puternic în special atunci când vizitatorii pot încerca doar una odată.

Sursa: www.freshome.com

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302