Cupa Moldovei în Gastronomie 2014

person Horeca
access_time_filled

cupamoldovagastronomieAsociația Culturală Euro Est Alternativ (A.C.E.E.A.) împreună cu Zahăr Mărgăritar organizează Campionatul Internațional de Gătit în Aer Liber, Cupa Moldovei în Gastronomie 2014 în perioada 24-25 mai 2014. Evenimentul se va desfășura în parcul din incinta Palas Mall, Iași. Competiția este certificată de către World Association of Chefs Societies (WACS).

La eveniment participă bucătari din România, Elveția, Serbia, Croația, Ungaria, Italia și Israel. Partenerul principal al concursului este Societatea „Bilancia Exim”, care va asigura toate echipamentele profesionale de gătit, atat pentru categoriile de restaurant, cât și pentru Etapa Campionatului Național de Pizza.

A.C.E.E.A. și Zahăr Mărgaritar au propus un regulament nou pentru acestă ediție – respectiv se vor aplica categoriile și regulamentul de concurs internațional regăsit la Olimpiada Culinară Mondială de la Erfurt (Germania) sau la Cupa Mondială de la Luxemburg. Această strategie de concurs vine în sprijinul concurenților ce vor să se antreneze pentru participarea la cele două mari competiții mondiale.

Membrii juriului la categoriile de restaurant sunt:
1.    Hai Schwartz (Maestru în Arta Culinară din Israel), Președintele Juriului
2.    Jovica Djurdjevic Giorgio (Maestru în arta culinară din Elveția)
3.    Odeh Abu Elhawa (Maestru în arta culinară din Israel)
4.    Zoran Stanjslavljevic (Președintele Asociației Bucătarilor din Istria, Croația)
Membrii juriului la categoriile Pizza și Paste sunt:
1.    Francesco Speranza (specialist în aspect și gust – Italia), Președintele Juriului
2.    Mario Savona (specialist în gust și coacere – Italia)
3.    Perluigi Maniero (specialist în paste – Italia)
4.   Cosmin Bărtoiu (specialist în utilizarea utilajelor și echipamentelor profesionale, igiena muncii și prezentare – Bilancia Exim România).

Partenerii evenimentului:
Organizatia Somelierilor din România, Restaurant Panoramic 13, Hotel La Castel, Hotel Unirea, Restaurant Cavalerul Medieval, Casa de Vinuri Cotnari, Bonduelle, Zelda Projects, Fabrica Flash, Nordic, Coca Cola Romania, Campofrio.

Categoriile competiției:

A. Bufet Rece Festiv – Platou festiv pentru 8 persoane + 1 porție montată separat. Platoul festiv este compus din trei feluri principale.
B. Aperitiv/Starter/Entree (Rece) – Platou rece cu 3 feluri pentru 6 persoane + 1 porție montată separat.
C. Două Feluri calde (supă și fel de bază) – 2 feluri de bază pentru 6 persoane, gătite la cald și prezentate la rece.
D. Desert de restaurant – 6 deserturi pentru 1 persoană.
E. Tort Festiv pentru 20 de persoane + 1 porție separat.
F. Meniu Tradițional (local, regional, național) pentru 6 persoane + 1 porție separat, cu tematica: una dintre sărbătorile sfinte, Paște sau Crăciun.
G. Moldavian’s Challenge Cup – Individual. Bucătarii se vor întrece pentru marele titlu participând la 2 secțiuni, după cum urmează:  sâmbătă – etnic și duminica – pasăre. Timpul alocat fiecarei categorii de concurs este de 60 minute (45 minute pentru preparare – 15 minute pentru curățenie).
H. Campionatul Național de Pizza ” Pentru pizza clasică ingredientele necesare preparării a două pizza vor fi aduse de către concurenți,
I.  Campionatul Național de Paste  ” proba practică, 2 porții de paste.

Invitați speciali: Pizza Chef Vasile Lucian Leicu, coordonatorul Campionatului Național de Pizza și Maestrul Dan Leicu, Campion Mondial la categoria Pizza Freestyle, câștigător în anul 2012 la Parma- Italia!

Prezentatorii evenimentului: actorul Justinian Radu și DJ. Filip Vasilescu.

Intrarea publicului la eveniment este liberă.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302