Barmani din toată țara concurează la De Kuyper Cup România 2014

person Horeca
access_time_filled
  • Unii dintre cei mai buni barmani din lume își arată clasa pe 16 și 17 iulie, La Mamaia

Miercuri și joi, 16 și 17 iulie, a.c., cu începere de la ora 19:00, în Café del Mar (Mamaia, zona Casino Sud), va avea loc finala concursului național de bartending De Kuyper Cup România 2014, în urma căreia se vor desemna cei mai buni barmani din țară.

Realizat încă din 2005 de Heinrig Distribution (distribuitorul mărcii De Kuyper în România) și produs de agenția de barmani profesioniști Exquisite Bar Solutions, concursul este destinat barmanilor profesioniști de top din industria ospitalității românești, se arată într-un comunicat de presă.

dekuypercupromania2014

De Kuyper Cup România este organizat o dată la doi ani pentru alegerea celui mai bun barman preparator și a celui mai bun barman de show.

Astfel, competiția cuprinde două categorii specifice industriei: „Mixology” (mixologia ” arta amestecării băuturilor) și „Flair” (arta bartending-ului spectacol ” care implică tehnici și mișcări speciale în manipularea instrumentele de bar și a sticlelor de băuturi).

Concursul de bartending se desfășoară în trei etape:

  • 23 iunie ” 13 iulie  – Faza preselecțiilor, desfășurata online pe www.dekuyper.ro, care constă în realizarea unui material video în care barmanul concurent prezintă o băutură mixată sau o rutină de flair, în funcție de categoria la care se înscrie;
  • 14 iulie – Selecția și anunțarea pe site-ul concursului a celor 16 finaliști (câte 8 pentru fiecare dintre cele două categorii de concurs). Alegerea finaliștilor se face de către un juriu format din specialiști din industria ospitalității românești și internaționale;
  • 16 și 17 iulie – Finala DE KUYPER CUP România 2014 are loc în stațiunea Mamaia, la Café del Mar. Faza finală se desfășoară separat pe fiecare categorie de concurs în parte.

Miercuri, 16 iulie, au loc semifinalele ambelor categorii, „Mixologie” și „Flair” De Kuyper Cup România 2014, Joi, 17 iulie, vor avea loc finalele probelor de concurs.

concursbarmani2014

În cadrul etapelor finale de „Mixologie”, concurenții trebuie să-și demonstreze cunoștințele, originalitatea și îndemânarea în ceea ce privește prepararea unei băuturi mixate.

Finala de „Mixologie” va cuprinde două probe:

– Speed Judges Drinks (preparare viteză), proba de calificări (semifinala). Concurentul trebuie să realizeze trei băuturi, pe baza rețetelor proprii, în cel mai scurt timp, aplicând corect tehnicile de preparare. Băuturile vor conține cel puțin un produs De Kuyper și o bază alcoolică (vodka, rom, whiskey, cognac, cachaca, gin, tequila). Proba verifică capacitatea unui barman profesionist de a prepara băuturi perfecte cu eficiență maximă.

– Original Mix, proba finală. Concurentul are la dipozitie 8 minute pentru a prepara o băutură mixată, creație proprie, în trei exemplare identice. În timpul probei, concurentul va prezenta verbal realizarea băuturii.
Concurenții vor fi jurizați de: David Trampe (Olanda), ambasador De Kuyper, Marius Gogoașă și Adrian Caradeanu, ambii de la Exquisite Bar Solutions.

Categoria „Flair” va cuprinde și ea două etape de concurs și două probe diferite:

„Head to Head”, proba de calificări (semifinala). Cei 8 finaliști, cei mai buni barmani de „flair” din România, vor participa la o confruntare 1 la 1, în urma căreia se va stabili ordinea intrării în concurs pentru proba finală a categoriei „Working&Exhibition”. Concurenții vor fi chemați câte doi pe scenă. Proba se va derula sub forma unui duel. Fiecare concurent va avea la dispoziție 3 runde a câte 30 de secunde, pentru a-și demonstra abilitățile.

„Working&Exhibition Flair”, proba finalei. Concurentul trebuie să prepare două băuturi, în intervalul de timp de 6 minute, folosind tehnici de working și exhibition flair (mișcări simple și complexe de manipulare a instrumentelor de bar și a sticlelor de băuturi).

Verdictul privind cei mai buni barmani de flair din România va fi dat de juriul format din francezul Nicolas Saint Jean, ambasador global pentru De Kuyper și Marius Gogoașă și Adrian Caradeanu de la Exquisite Bar Solutions.

Rolul concursului De Kuyper Cup este acela de recunoaștere a profesionalismului barmanilor români, prin premierea specialiștilor de top la ambele secțiuni, „Mixologie” și „Flair”. Câștigătorii finalelor pe categorii vor fi premiați, în seara de 17 iulie, după cum urmează:

•    Mixologie
Locul 1 ” 500 EUR
Locul 2 ” 400 EUR
Locul 3 ” 250 EUR
Locul 4 ” 150 EUR
•    Flair
Locul 1 ” 500 EUR
Locul 2 ” 400 EUR
Locul 3 ” 250 EUR
Locul 4 ” 150 EUR

Intrarea la De Kuyper Cup România 2014 se face pe bază de rezervări, la Café del Mar, tel: 40 744 380 038, office@cafedelmarmamaia.ro.

Trei dintre cei mai buni barmani din lume, prezenți la De Kuyper Cup România

David Trampe și Nicolas Saint-Jean vor participa la concursul De Kuyper Cup România 2014, în calitate de jurați, dar și de „showmeni”.  De asemenea, prezent la eveniment va fi și Valentin Luca, unul dintre cei mai buni flair bartenderi la nivel mondial

Trainer cu o vastă experiență în arta „mixologiei”, David Trampe (30 de ani, Olanda) a  îndrumat peste 1000 de barmani din întreaga lume și a creat numeroase rețete de cocktail-uri pentru mărci de renume mondial. David va fi prezent în juriul probelor categoriei Mixologie De Kuyper Cup România 2014. De asemenea, el va face și câteva demonstrații de preparare de băuturi mixate.

Nicolas Saint-Jean (40 de ani, Franta) este expert în „flair bartending”. El este creatorul conceptului de „Flair Head to Head” (dueluri 1 la 1 între barmani). Nicolas Saint Jean a câștigat numeroase competiții internaționale printre care se numără: Road House Grand Finals ” Anglia, World Flair Bartending Championship ” SUA, International Bar Flair Competition – Norvegia. În plus, acesta a demonstrat ce înseamnă „flair bartending” reginei Angliei și prințului moștenitor din Bahrain. Pe 16 și 17 iulie a.c., Nicolas va conduce juriul categoriei de „Flair” a  De Kuyper Cup România 2014 și va face un show în care va reuni demonstrațiile care l-au consacrat la nivel mondial.

Valentin Luca (28 de ani, România) este câștigător a trei ediții consecutive  De Kuyper Cup România și a peste 20 de competiții internaționale printre care se număra locul 1 la Roadhouse World Open – London ” 2014. Până în prezent, Luca a susținut în întreaga lume peste 1000 de show-uri de flair bartending, în 2014 reușind să câștige trei dintre cele mai importante competiții din lume, desfășurate în: Elveția, Anglia și Italia.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302