Preferințele culinare ale românilor se schimbă pe timp de vară

person Horeca
access_time_filled

meniuvaraTemperaturile ridicate, specifice verii, și nevoia de hidratare îi determină pe români, în special femei, să opteze pentru mâncăruri mai ușoare, bogate în vitamine, pe bază de legume și carne albă.

Potrivit foodpanda, cea mai mare platformă de comenzi de mâncare din România, comenzile pentru salatele cu pui, supe de legume și preparate din pește au crescut cu 10%-15% odată cu venirea verii.

Consumatorul român este în continuare iubitor de carne, însă odată cu venirea verii și creșterea temperaturilor, observăm că și meniurile ușoare, cu conținut caloric scăzut și puternic vitaminizate încep să fie tot mai căutate, în special de către doamne și domnișoare. Comenzile pentru salate, preparate din carne ușoară la grătar, păstrăv, doradă, supele de legume și în special cele raw-vegane, nepreparate termic, au crescut și ne așteptăm să crească în continuare„, declară Dan Macarie, Country Manager foodpanda România.

Potrivit acestuia, și comanda medie pentru genul acesta de preparate este mai scăzută, în jurul a 35 – 38 de lei, față de 40-50 de lei, comanda medie pentru preparatele pe bază de carne.

foodpanda.ro colaborează, în prezent, cu peste 200 de restaurante din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov și Constanța, fiind lider de piață pe sectorul platformelor online pentru comenzi de mâncare din România.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302