Spotul video care va promova Republica Moldova în lume

person Horeca
access_time_filled

spotvideorepublicamoldovaÎn scopul dezvoltării turismului și promovării Republicii Moldova ca destinație turistică, Agenția Turismului a Republicii Moldova a decis elaborarea unui spot video publicitar. Este prima tentativă de realizare a unui asemenea spot, având drept scop difuzarea sa la canalele naționale și internaționale TV, mediatizarea pe sursele on-line în Europa, precum și difuzarea prin intermediul rețelelor de socializare. 

Noua versiune a spotului video a fost realizată ca rezultat al parteneriatului de succes între Agenția Turismului a Republicii Moldova, sectorul privat și Proiectul USAID CEED II. Au fost invitați specialiști experimentați din domeniul producției video, sonorizării audio, marketingului și publicității. În calitate de consultant la definitivarea spotului video publicitar a fost implicat Dl Eugen Boico.

Au fost analizate în detaliu cele mai mari performanțe din domeniul muzicii și secvențelor video autohtone, care ar putea să reprezinte această țară. S-au studiat comentariile, recomandările și clasificările efectuate de către site-urile naționale și internaționale specializate. Astfel, Lonely Planet, cea mai mare și credibilă editură de ghiduri de călătorie din lume, a numit Moldova „#1 off the beaten path travel destination in Europe” (destinația turistică Nr. 1 neexplorată în Europa). Grupul de lucru a decis să valorifice prin spotul publicitar acest aspect.

Acesta și este mesajul cheie care stă la baza unei campanii integrate de comunicare pentru anii 2014-2015, ce va fi desfășurată pe cele mai importante piețe țintă: Germania, Marea Britanie, Polonia, Franța, Èšările Scandinave, China.

Spotul publicitar corespunde ofertei turistice și poziționării țării care o diferențiază de alte destinații turistice și face parte dintr-un complex de activități de suport acordate de către Proiectul USAID CEED II. 

Spotul video publicitar are o durată de 50 secunde. El va fi difuzat astfel, prin intermediul rețelelor de socializare și surselor on – line. Versiunea TV va fi mai scurtă, de aproximativ 30 secunde.

Se preconizează ca în luna septembrie să fie mediatizat în Republica Moldova, în luna octombrie să fie distribuit on-line în Europa, iar la începutul lui noiembrie să fie lansată campania de publicitate la canalele TV din Europa.

În prezent se lucrează asupra definitivării spotului video de 6 minute care va fi prezentat de Ziua Mondială a Turismului.

Spotul video publicitar al Republicii Moldova poate fi vizionat AICI.

Sursă: www.turism.gov.md

Sursă foto: www.imotions.it

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302