“Sărbătoarea gastronomiei” la Institutul Francez din București

person Horeca
access_time_filled

sarbatoaregastronomiefrancezaInstitutul Francez din București găzduiește în perioada 27-28 septembrie „Sărbătoarea gastronomiei” în cadrul Zilelor Porților Deschise. „Deoarece, dacă ne gândim la Franța, gastronomia e printre primele concepte care ne vin în minte, dorim să rememorăm gusturile specifice franțuzești alături de programe care vă vor trezi și pofta de cultură”, afirmă reprezentanții Institutului într-un comunicat.

Ziua de sâmbătă va debuta cu un atelier digital, NumériGastronomique, pentru copiii de peste 8 ani, unde Domnul Partmentier îi va învăța că nu e chiar atât de greu să gătești ca un mare bucătar-șef.

Departamentul de Cursuri și Examene va aduce publicului trei mari programe. În primul rând, ateliere pentru copii cu vârste cuprinse între 5 și 7 ani. Minunatul Basm al Gustului este prilejul ideal pentru cei mici de a se avânta într-o călătorie pasionantă și savuroasă în lumea gastronomiei franceze.

Totodată, va fi lansat un mini-glosar conținând expresii și termeni din domeniul gastronomiei franceze. Conceput în colaborare cu un cunoscut bucătar francez care va dezvălui câteva cuvinte și expresii noi privind „la nouvelle cuisine”, mini-glosarul se adresează în special împătimiților de nou și inedit în arta culinară franceză.

Nu în ultimul rând, calendarul 2015 creat de Institutul Francez din București va îmbrăca o haină nouă prin tematica gastronomică abordată: fiecare filă a calendarului vă va incita să descoperiți, în ritmul anotimpurilor, evenimente gastronomice importante din Franța de-a lungul unui an. Veți avea, de asemenea, ocazia să aflați rețete tradiționale franțuzești și veți fi ispitiți să le realizați, de ce nu, în propria bucătărie…

În cadrul Zilelelor Porților deschise, Institutul Francez vă așteaptă la o conferință pe tema gastronomiei moleculare, susținută de către cercetătorul Christophe Lavelle și la un atelier de gătit alături de celebrul bucătar Philippe Dupré.

Din program nu vor lipsi nici proiecțiile de film. Astfel, cinefilii vor putea urmări filme precum Entre les Bras, o poveste familială concentrată în jurul unei bucătării, Bucătăria președintelui sau celebrul Soul Kitchen.

Filmul Mondovino va prezenta povestea licorii lui Bahus, iar celebrul oenolog Jacques Melac îi va călăuzi, după film, pe spectatori, în lumea vinului.

Toate aceste activități vor fi însoțite de degustări de produse oferite de partenerii evenimentului în holul Atrium al Institutului.

Sursă foto: www.plumedulittre.com

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302