Renovare de 50 milioane de dolari la hotelul Hilton Paris Opera

person Horeca
access_time_filled

hiltonparisopera1Hilton Worldwide anunță relansarea unuia dintre cele mai renumite hoteluri sub acest brand, Hilton Paris Opera. Recunoscut ca unul dintre cele mai frumoase hoteluri istorice din Paris, acesta își redeschide porțile după un proiect de renovare în valoare de 50 de milioane de dolari, se arată într-un comunicat al companiei.

Situat în centrul Districtului Operei, pe malul drept al Senei, la mică distanță de Champs-Elysées, Galeriile Lafayette și Printemps Haussmann, hotelul a redat viziunea arhitectului Juste Lisch. Inaugurat în 1889, pentru a-i întâmpina pe vizitatorii Expoziției Internaționale de la Paris, hotelul a trecut printr-un proiect de renovare în valoare de 50 de milioane de dolari, care îi redă gloria de odinioară, printr-un stil plin de eleganță.

Elementul central al acestui hotel istoric este maiestuosul Grand Salon care, alături de cele 268 de camere și apartamente pentru oaspeți, câteva baruri și restaurante, plus spații pentru întâlniri și evenimente, a fost transformat și refăcut sub atenta supraveghere a apreciatei firme de design Richmond International.

Simon Vincent, EVP și Președinte pentru Europa, Orientul Mijlociu & Africa, în cadrul Hilton Worldwide, a declarat: „Franța este cea mai mare piață pentru turism extern din Europa, o piață estimată la aproximativ 100 de milioane de turiști până în 2018, în condițiile în care Parisul rămâne una dintre marile destinații internaționale. Hilton are o istorie îndelungată în acest oraș și suntem încântați să readucem la viață unul dintre cele mai ilustre hoteluri ale noastre, după un proces de renovare care va garanta că Hilton Paris Opera devine un loc în egală măsură primitor pentru parizieni și pentru oaspeți din întreaga lume„.

hiltonparisopera2

Fiecare segment din Hilton Paris Opera a fost atent creat, având un stil sofisticat, care aduce un omagiu istoriei hotelului și în același timp oferă o estetică aliniată la standardele contemporane, pentru turiștii moderni. Printre elementele de mare atracție ale proprietății se numără elegantul apartament principal al hotelului, Maria Callas, cu o suprafață totală de 83 de metri pătrați. Pe lângă o sufragerie spațioasă, cu tavane tipice pentru stilul clădirilor din Parisul epocii lui Haussmann, apartamentul include un dormitor principal, cu un pat matrimonial foarte mare, și un al doilea dormitor, cu două paturi. Fiecare dormitor are o baie proprie, cu un blat mare din piatră lustruită și o cabină de duș generoasă.

În plus, Hilton Paris Opera dispune de alte 29 de apartamente, unele având balcoane în stil franțuzesc. Hotelul mai este dotat cu o sală de fitness și șase săli pentru întâlniri, având lumină naturală. Sala de bal Baccarat, unde pot fi admirate candelabre vintage create chiar de celebrul maestru al cristalurilor, și-a recăpătat toată splendoarea de odinioară, aici fiind găzduite diverse evenimente, la care pot participa până la 180 de invitați.

Din holul de la intrare se ajunge în Le Grand Salon. Cu tavanul său înalt de 14 metri și frescele pictate manual, sala pune la dispoziția oaspeților un spațiu sofisticat, unde pot socializa și admira superbul decor în stil Belle Epoque. Lângă intrarea principală a hotelului se află și Le Petit Bar, un loc de întâlnire mai mic și mai intim.

Rob Palleschi, Global Head, Full Service Brands, Hilton Worldwide, a declarat: „Așteptată cu multă nerăbdare, deschiderea acestui hotel ne permite să ne întâmpinăm oaspeții într-unul dintre hotelurile de referință ale Parisului, splendid renovat, pentru a-și redobândi locul care i se cuvine în acest oraș remarcabil. În ultimii aproape 100 de ani, Hilton a fost gazda multor momente și evenimente importante din întreaga lume, iar noi ne bucurăm să îi ajutăm pe oaspeții noștri de la Hilton Paris Opera să rămână cu multe amintiri de neuitat.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302