Cărturești Carusel, “un experiment de locuire culturală a centrului vechi”

person Horeca
access_time_filled

librariecarturesticaruselJoi, 12 februarie a.c., o clădire-monument din centrul istoric al Bucureștiului își redeschide ușile după un sfert de secol pentru a găzdui Cărturești Carusel. Cărturești Carusel este un experiment de locuire culturală a centrului vechi, oferind un spațiu pentru lectură, socializare și explorare artistică a inimii orașului, potrivit reprezentanților librăriei. Cu un bistro la ultimul etaj, un spațiu multimedia la subsol și o galerie dedicată artei contemporane la primul etaj, librăria se pregătește să spună o nouă poveste pe o stradă cu o vibrantă tradiție comercială.

Situată pe strada Lipscani, la numărul 55, librăria se desfășoară pe șase niveluri însumând 1000mp.

Elegantul edificiu de secol XIX a intrat în posesia celebrei familii de bancheri Chrissoveloni în 1903, iar în perioada comunistă a fost confiscat și transformat în magazinul Familia. După 1990, imobilul a fost recuperat și reabilitat de proprietarul actual, dl. Jean Chrissoveloni, iar acum prinde viață printr-o amenajare inovatoare, dar atentă la substanța istorică, semnată de biroul de arhitectură Square One. Reabilitarea clădirii a fost realizată sub conducerea Arh. Georgeta Gabrea.

„Ne-am structurat propunerea în jurul ideii de comunicare între vechi și nou. Folosind un limbaj contemporan, am redus la minim elementele cromatice pentru a lăsa loc jocului de lumini și umbre generat de luminatorul central. Forma sinuoasă și diafană a supantelor generează dinamică și adaugă ritmicității și simetriei clădirii un caracter ludic, asemenenea unui carusel în mișcare.” au declarat reprezentanții Square One.

„Este în egală măsură o destinație și un punct de plecare, inclusiv pentru noi. Când intri în Carusel, după fireasca uimire provocată de calitățile acestei impresionante clădiri, nu îți vine să te odihnești, ci să cauți, să cotrobăi, să te lași purtat de pași în timp ce ideile curg. Nu avem cum să nu profităm de toată energia asta, aici trebuie să se întâmple ceva memorabil.” Daniel Voinea, Cărturești.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302