Controale în unităţile din industria agroalimentară

person Horeca
access_time_filled

În cursul lunii iunie a.c., Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor precum și a municipiului București au desfăsurat activități de control în unitățile din industria agroalimentară, informează ANSVSA.

Unitățile din industria agroalimentară controlate desfășoară activități pe domenii de activitate diverse, precum fabricarea produselor de morărit, a pâinii și produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare și alcoolice precum și unități de depozitare – alimentare, semințe, legume fructe.

Controlul unităților a vizat în principal aspecte privind calitatea spațiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum și cele de depozitare a materiilor prime și produselor finite, controlul dăunătorilor, evidența documentelor și a informațiilor privind sistemul HACCP, condițiile de igienă și de funcționare a unității.

controaleunitatiagroalimentare

În unitățile din industria agroalimentară s-au efectuat 7.887 controale, fiind acordate 95 avertismente precum și 100 amenzi în cuantum de 137.800 lei.

În urma controalelor efectuate au fost constatate o serie de neconformități cum ar fi:

  • neconformități privind respectarea regulilor de igienă (depozitare, spații, paviment, acțiuni și contract DDD, ustensile, plase insecte, echipamente, tavan, utilaje, autocontrol, rafturi, frigidere, manipulare, chiuvetă, vestiar, raionare, pereți, sifoane, facilități uscare mâini, pubele);
  • neconformități privind documentarea și implementarea procedurilor bazate pe principiile HACCP (monitorizare, documentații și proceduri HACCP, lipsa HACCP);
  • neconformități legate de produse (etichetare, buletine analiză, ambalare);
  • neconformități documentare (documente, trasabilitate)
  • neconformități privind personalul (examene medicale, echipament protecție)
  • altele (înregistrare, comercializare).

De asemenea în cadrul controalelor în unitățile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor, urmărindu-se prezența și încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanților, aditivilor și substanțelor interzise precum și teste de sanitație necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.

Sursă foto: www.infomm.ro

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302