Angajează oamenii potriviți pentru restaurantul tău

person Horeca
access_time_filled

Fără angajații potriviți pe pozițiile potrivite, un restaurant nu va funcționa niciodată așa cum trebuie. Managerul trebuie să fie capabil să identifice acele persoane care dețin caracteristicile solicitate de posturile vacante și care se identifică cu stilul restaurantului. 

Vă prezentăm câteva criterii pe care trebuie să le aveți în vedere atunci când faceți angajări pentru diferitele poziții din restaurantul dumneavoastră, potrivit specialiștilor de la about.com.

Bucătarii

Cel mai important factor de luat în considerare atunci când angajați un bucătar este experiența. Preferabil, experiență în tipul mâncării pe care o veți servi. Candidații pentru pozițiile de bucătar ar trebui să manifeste entuziasm pentru mâncarea pe care intenționați să o serviți în restaurant. Asigurați-vă că pe lângă realizarea unor preparate delicioase aceștia pot face față vitezei impuse de un restaurant aglomerat. Bucătarii nu trebuie să fie la fel de chipeși precum cei care fac parte din personalul de servire sau hostess, dar trebuie să fie oameni de echipă și să fie politicioși cu ceilalți angajați.

angajarirestaurante

Ospătarii

Dacă vă așteptați la un ritm de lucru și de vânzare susținut în fiecare zi, aveți nevoie de cineva care să se miște rapid. În schimb, dacă vă doriți un restaurant liniștit, intim, cu un ritm mai lent de lucru, precum un restaurant fine dining, aveți nevoie de persoane cărora să li se potrivească acest tip de atmosferă. Atunci când intervievați oameni pentru pozițiile de ospătari, întrebați fiecare candidat care sunt punctele lor tari. Un ospătar trebuie să fie bine informat în ceea ce privește tipul de mâncare pe care îl serviți în restaurant, dar și să aibă cunoștințe despre vinuri și băuturi în general.

Host

Responsabilitatea generală a unui host este să primească, salute și să conducă oaspeții la locul lor. Este un job entry-level excelent pentru cineva fără prea multă experiență în restaurante sau chiar deloc. Persoana care ocupă această poziție trebuie să fie prietenoasă și amabilă și să știe cum să facă față unei situații aglomerate. De asemenea, ar trebui să fie o persoană organizată și multi-tasking.

Barmani

Pentru a fi un barman excelent (și doar acest tip de barmani ar trebui să angajați!) o persoană ar trebui să aibă cunoștințe vaste despre băuturi, să fie prietenos atât cu clienții cât și cu ceilalți angajați și să fie un bun ascultător. Barmanii cu adevărat buni oferă servicii de calitate și acordă atenție oaspeților lor. Onestitatea este o altă cerință importantă.

Persoana pentru spălat vase

Aceasta este de obicei o poziție de entry-level în restaurante. Deși acest post nu reprezintă cel mai dorit job dintr-un restaurant, este unul dintre cele mai importante într-un restaurant. Este întotdeauna o bună idee să fiți puțin mai drăguț cu persoana care spală vasele – oferiți-i o masă gratis sau un stimulent după o noapte aglomerată în restaurant, pentru a evita să vă lase baltă în mijlocul unei ture. Deoarece, dacă pleacă, există o șansă bună ca proprietarul să trebuiască să-i termine treaba. Dacă un angajat rămâne pe această poziție câteva luni bune, el merită să fie promovat.

Picolo

Deseori, prima promovare a unui spălător de vase este pe poziția de picolo. Această poziție este ideală pentru un licean/student. Sarcina lui principală este să debaraseze mesele, totuși el poate fi chemat de bucătar pentru a aduce ingrediente care sunt pe terminate sau de către ospătar pentru a-l ajuta la diferite sarcini. Și barmanul poate avea nevoie de ajutorul unui picolo. Poziția de picolo reprezintă o modalitate extraordinară pentru a câștiga expunere în toate ariile restaurantului și o tranziție bună către o poziție în zona Front of the house sau Back of the house.

Sursa foto: www.foodstory.stirileprotv.ro

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302