În tendinţe în 2016: amenajările cu marmură

person Horeca
access_time_filled

Marmura este cel mai luxos tip de piatră naturală, dar și unul din cele mai rezistente materiale pentru amenajări, calități care o recomandă pentru amenajările spațiilor horeca. Durabilitatea este tradusă prin investiție eficientă, dat fiind faptul că o pardoseală din acest material nu va trebui înlocuită timp de zeci de ani. Mai mult, marmura este, conform designerilor de interior și arhitecților, din nou în topul preferințelor, fiind ușor de integrat în concepte actuale, contemporane.

Datorită dezvoltării metodelor prin care placa este finisată, marmura este astăzi disponibilă în foarte multe variante de finisaj și de dimensiuni, și este astfel simplu de integrat în spații de diferite mărimi și coordonate conceptuale.

marmura1

Baie amenajată cu marmură deschisă la culoare

Amenajări elegante și expresive

Pe piatraonline.ro, magazinul online dedicat exclusiv pietrei naturale, există tipuri de marmură în nuanțe din cele mai diferite: crem sau beige, alb cu venaturi lila sau violet, plăci în nuanțe de roșu sau plăci albastre, maro sau negre. Finisajele contribuie și ele la aspectul final al proiectului – o placă polișată va funcționa bine într-un concept modern, pe când variantele antichizate sau periate și cu marginile dălțuite vor adăuga spațiului o notă rustică.

marmura2

Hamam placat cu marmură albă

Un material în tendințe

Conform freshome.com, marmura a reușit o revenire spectaculoasă în lumea amenajărilor de interior, fiind astăzi folosită de designeri și arhitecți în doze mici, statement. Printre ideile de folosire a acestui material opulent sunt menționate coloanele de marmură, pentru o mai bună delimitare a spațiului, inserțiile sau zonele accent pe perete, sau chiar pe pardoseală (în combinație cu lemnul, piatra naturală întotdeauna va fi bine pusă în valoare) dar chiar și placarea mobilei cu acest tip de material.

marmura3

Pardoseală placată cu marmură neagră, Nero Maquina

Cât de ușor se îngrijește marmura?

Primul pas este impermeabilizarea – un proces care protejează textura materialului de pete sau zgârieturi, care trebuie repetat o dată la câțiva ani. Apoi, curățarea trebuie făcută cu detergenți speciali, deloc acizi, care să nu afecteze pelicula de impermeabilizant.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302