Anca Pavel-Nedea: Federația Rusă este o piață prioritară pentru ANT

person Horeca
access_time_filled

delegatieromanamoscovaFederația Rusă este una din piețele prioritare pe care Autoritatea Națională pentru Turism își concentrează eforturile și atenția în vederea creșterii numărului de turiști străini în România, a declarat președintele Autorității Naționale pentru Turism, Anca Pavel-Nedea, în contextul prezenței sale în Moscova.

Președintele ANT se află în perioadă 27-29 ianuarie la Moscova, unde conduce o delegație oficială din care mai fac parte reprezentanți ai Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, agenții de turism specializate în incoming și companii hoteliere din stațiuni balneare românești. în cursul vizitei oficiale au loc întrevederi cu reprezentanții Agenției Federale pentru Turism din Federația Rusă și ai Uniunii Industriei Turistice din Federația Rusă.

în cea de-a doua zi a vizitei de lucru în Federația Rusă, președintele ANT, însoțită de reprezentanți ai tour-operatorilor specializați în incoming și companii hoteliere din stațiuni balneare românești, a participat la workshop-ul organizat cu sprijinul Ambasadei României în Federația Rusă, de către Reprezentanța de Informare și Promovare Turistică Moscova din cadrul ANT.

întâlnirea de ieri a avut ca scop promovarea României turistice, a pachetelor special concepute pentru piața rusă, precum și crearea unui cadru propice pentru atragerea turiștilor ruși în destinații din țara noastră. La acțiune au participat peste 100 de agenții de turism din Federația Rusă, precum și reprezentanți din mass- media locală.

Alegerea de a veni în Moscova s-a bazat pe analizele făcute la nivelul Autorității Naționale pentru Turism privitoare la circulația turiștilor ruși către România, preferințele și obiceiurile lor în materie de alegerea vacanțelor. Atuu-rile României, prezentate în fața operatorilor ruși, sunt în concordanță cu interesul acestora pentru tratamente medicale, pachete fitness și wellness, reabilitare și recuperare, leisure, etc. Printre destinațiile vedetă căutate de turiștii ruși se numără: litoralul Mării Negre, Delta Dunării, Bucovina și Maramureșul, ultimele recunoscute de către aceștia pentru autenticitatea tradițiilor și obiceiurilor locale. De asemenea, o atracție aparte o reprezintă descoperirea comunităților de lipoveni care trăiesc în România, datinile și cultura lor. întâlnirea de astăzi cu tour-operatorii ruși a fost cu atât mai bine primită cu cât aceștia au recepționat mesajul mediului privat din România care activează în domeniul turismului, cât și pe cel al oficialilor români, mesaj că România este pregătită să le ofere pachete complete, concepute special pe nevoile, cultura și obiceiurile lor. Un punct important în discursul meu l-a reprezentat faptul că am transmis celor prezenți că România este o destinație sigură și ofertantă pentru turiștii ruși. Ne așteptăm ca în urma acestei vizite, turoperatorii locali să vândă pachete cu destinația România într-o pondere semnificativă”, a precizat Anca Pavel-Nedea.

Un alt moment important al vizitei delegației oficiale în Rusia l-a reprezentat întâlnirea de ieri, de la sediul Agenției Federale pentru Turism, dintre președintele ANT și Serghei Korneev, vicepreședintele Agenției Federale pentru Turism din Federația Rusă. La această întâlnire, alături de oficialul român au participat Excelența Sa, domnul Vasile Soare, ambasadorul României în Federația Rusă și Aurelian Marin, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România.

Vizita delegației va continua și vineri, 29 ianuarie a.c, și se va concretiza într-o întrevedere a doamnei Anca Pavel Nedea cu domnul Yiurii Barzikin, vicepreședintele Uniunii Industriei Turistice din Federația Rusă.

Sursă foto: www.renasterea.ro

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302