Timișoara va fi în perioada 22-24 aprilie “Capitala Vinului”

person Horeca
access_time_filled

Ediția a 13-a a Salonului Internațional de Vinuri VINVEST Timișoara a invitat în acest an producătorii de vin din țară și străinătate, firme de servicii conexe și parteneri, care să afirme împreună: Și eu susțin #3zile#Timișoara, Capitala Vinului.

Partener oficial al salonului este Domeniile Anastasia.

La ediția din 2016, care va avea loc în perioada 22-24 aprilie, se remarcă, în primul rând, ‘întoarcerea Granzilor’, adică prezența marilor puteri ale vinului românesc, subliniază organizatorii într-un comunicat, și, prezența în salon a 25 de producători de vin (în prezent): românesc, italienesc, sârbesc, a celor din Republica Moldova și din alte colțuri ale lumii.

vinvestnoutati2016

în ce privește știința facerii vinului, este vizibilă prezența a 8 firme de servicii conexe (în prezent): care își îndreaptă atenția către vița de vie, dar și spre sistemele de susținere, produse pentru vinificație, drojdii, enzime, utilaje de vinificație deopotrivă pentru micii și marii producători, sticlă, dopuri, capsule, baricuri, pahare, veselă pentru Horeca, stand cu revistele partenerilor.

Este de notat, revenirea la salon a firmelor Oprișor, Cotnari, Casa de Vinuri Huși, Stațiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație Bujoru. Atenția organizatorilor se îndreaptă, în egală măsură, și către firmele noi venite în salon: Crama Hermeziu, Tata și Fiul, Crama Rătești, Asociația Vitipomicolă Brunel Buziaș și utilaje Loredo.

în program, ca atracții principale, sunt menționate două tematici majore de dezbatere, vin varietal și proiectele europene.

Organizatorii vor completa paleta preocupărilor: lansări de reviste, cataloage, cartea domnului inginer oenolog Ion Pușcă etc.

La aceasta ediție, VINVEST și-a propus atragerea vizitatorilor prin recompense solide și lichide:

  • tombola cumpărătorului de bilet

Weekend, pentru 2 persoane, la Hotelul Valea cu Pesti, Transfagarașan, 4 stele, demipensiune, acces la Spa.

Weekend, pentru 2 persoane, la Hotelul Roman Plaza, localitatea Roman, 4 stele, demipensiune, acces la Spa și cina la Hanul Ancuței.

Weekend, pentru 2 persone, la Pensiunea Prestige, localitatea Moeciu, 4 stele, mic dejun.

în afară de acestea, organizatorii vor oferi premii la:

  • tombola vizitatorului cu invitație – 6 sticle de vin
  • tombola jurnalistului – 12 sticle de vin
  • tombola orei/ câte o sticlă la fiecare oră
  • tombola restaurantului cu cei mai mulți vizitatori, 99 l vin

De notat că programul de vizitare va fi vineri si sâmbătă de la 11.00 la 20.00, duminică, de la 10.00 la 17.00.

Momentul de deschidere va fi unul cu adevărat festiv, prin participarea delegațiilor, ordinelor de vin din Ungaria, Serbia, a oficialităților etc.

Un accent deosebit va fi pus și pe momentul de decernare a medaliilor pentru vinurile câștigătoare la a 11-a ediție a Concursul Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice.

Organizatorii vă așteaptă cu drag la Timișoara!

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

Ramai alaturi de noi?
Aboneaza-te și vei primi gratuit revista Horeca Romania.
Abonează-te
© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302